Τι απαντά ο Βίτσας για τα περί θερμού επεισοδίου στην Κύπρο το καλοκαίρι

Στις εκτιμήσεις κύκλων του ελληνικού υπουργείου Άμυνας σύμφωνα με τους οποίους οι Τούρκοι ενδέχεται να πυροδοτήσουν ένα θερμό επεισόδιο στα χωρικά ύδατα της Κύπρου αναφέρθηκε ο Δημήτρης Βίτσας διαψεύδοντας πλήρως αυτές τις πληροφορίες.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ  ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε:«Δεν υπάρχει πληροφόρηση (σ.σ. για θερμό επεισόδιο στην Κύπρο). Μένω στην ανακοίνωση που έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, αλλά γενικά πρέπει να κάνεις σενάρια και να παίρνεις μέτρα για όλα».

«Εμάς μας ενδιαφέρει να τηρούμε το ελληνικό Σύνταγμα και οι Ένοπλες Δυνάμεις να τηρούν την αποτρεπτική τους δύναμη. Παράλληλα, μας ενδιαφέρει να χρησιμοποιούμε όλα τα διπλωματικά μέσα, ώστε η Ελλάδα να παραμείνει πόλος σταθερότητας και ειρήνης, χωρίς να υποχωρεί από τα ζητήματα εθνικής κυριαρχίας», πρόσθεσε ο κ. Βίτσας.

Όσον αφορά τα εξοπλιστικά προγράμματα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, υπάρχει πρόγραμμα για τη συντήρηση και την αναβάθμισή τους, καθώς και πρόγραμμα στοχευμένων αγορών.

«Απέναντι στην Ελλάδα υπάρχει πιθανή απειλή, γιατί ζούμε σε μια περιοχή πολλαπλών εντάσεων και χρειάζεται να θωρακίζεται αμυντικά. Χρειαζόμαστε αναβάθμιση του στόλου των μαχητικών αεροπλάνων», σημείωσε ακόμα.

Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση, ο κ. Βίτσας ανέφερε πως «μιλάμε για νέο δημοσιονομικό μίγμα, το αποτέλεσμα του οποίου θα είναι μηδέν» και πρόσθεσε:

«Σε μια οικονομία που δεν έχει δημοσιονομικό κενό, αλλά πλεόνασμα, δεν μπορείς να ζητάς μέτρα για το 2019. Ας προσέξουμε όλοι ότι σε μια διαπραγμάτευση δεν μπορείς να θεωρείς δεδομένο ότι διαρρέει η άλλη πλευρά, η οποία μπορεί να το κάνει ως μέσο πίεσης».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα