«Ο φάκελος με τα εκρηκτικά είχε πάει στο σπίτι του Παπαδήμου»

Στον “Ευαγγελισμό” για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του Λουκά Παπαδήμου βρέθηκε ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρώην πρωθυπουργός διατύπωσε την θέση ότι όταν δεν υπάρχει ασφάλεια κινδυνεύει η Δημοκρατία ενώ προχώρησε και σε μία αποκάλυψη για την επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό. 

«Η εξέλιξη της υγείας του Λουκά Παπαδήμου είναι πολύ θετική» είπε αρχικά ο κ.Σαμαράς.«Όταν δεν υπάρχει ασφάλεια κινδυνεύει η Δημοκρατία. Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να περάσουμε και να το αντιληφθούν όλοι» τόνισε εν συνεχεία  ο πρώην πρωθυπουργός.

«Επισκέφθηκα τον πρώην πρωθυπουργό, του ευχήθηκα γρήγορα ανάρρωση και μακάρι να τελειώσουν όλα γρήγορα» είπε ο κ.Σαμαράς

Ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο φάκελος με εκρηκτικά που έσκασε στα χέρια του Λ. Παπαδήμου, είχε σταλεί στο σπίτι του και από εκεί μεταφέρθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπου βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης ο πρώην πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, ο κ. Παπαδήμος φέρει τραύματα στα χέρια και το δεξί πόδι. Στη συνομιλία που είχαν τού είπε ότι «παρά το σοκ που έχει υποστεί αισθάνεται τυχερός μέσα στην ατυχία του, καθώς σώθηκε γιατί είχε τα χέρια του μακρυά από το πρόσωπο και τα ζωτικά όργανά του».

Ο κ. Παπαδήμος διευκρίνησε στον πρώην πρωθυπουργό ότι πήρε τον συγκεκριμένο φάκελό από το σπίτι του και τον άνοιξε στο αυτοκίνητό του.

“Δεν είναι δική μου δουλειά να αποδώσω ευθύνες”

Ερωτηθείς «εάν υπάρχουν και πού ευθύνες;» ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι «δεν είναι δική του δουλειά να αποδώσει ευθύνες», ωστόσο υπογράμμισε ότι, όπως του εξήγησε ο κ. Παπαδήμος, «ο φάκελλος έφτασε στο σπίτι του αφού είχε περάσει έλεγχο, ο οποίος δεν εντόπισε την εκρηκτική ύλη».

Πάντως σε περίπτωση που ισχύει κάτι τέτοιο, πιθανώς εμπλέκονται τα ΕΛΤΑ, που κάνουν τη διανομή, ενώ συνάγεται το συμπέρασμα ότι το πιο πιθανό είναι το πακέτο να μην είχε περάσει από έλεγχο για εκρηκτικές ουσίες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα