Τι είπε ο Α/ΓΕΕΘΑ για τις Ε.Δ. μετά το τέλος της άσκησης «Παρμενίων 2017»

«Η υψηλή απόδοση του προσωπικού μας στην άσκηση “Παρμενίων 2017”, δεν μας εφησυχάζει, απεναντίας, προσπαθούμε να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο που έχουμε για βελτίωση» τόνισε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, στη σύντομη ομιλία του μετά το τέλος της τελευταίας φάσης της διακλαδικής άσκησης, που διεξήχθη στον Ψηλό Στάλο, στα Λάβαρα του Δήμου Σουφλίου.

Μάλιστα, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ σημείωσε, πως «υπό αυτό το πνεύμα, βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, η μελέτη της αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να γίνουμε περισσότερο διακλαδικοί, περισσότερο αποτελεσματικοί. Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα, στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δρουν σαν παράγοντας αποτροπής και θα συνεχίσουν να είναι ακόμα πιο ικανές, για να προασπίσουν την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας». Επανέλαβε πως «ο μεγαλύτερος πολλαπλασιαστής ισχύος των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι οι άντρες και οι γυναίκες των ΕΔ», δηλώνοντας «εξαιρετικά υπερήφανος γι΄ αυτό το προσωπικό, για το υψηλό του ηθικό, τον επαγγελματισμό, την αποτελεσματικότητα, την αυταπάρνηση και τη διάθεσή του για προσφορά».

«Αποτελούμε την ήρεμη δύναμη και παραμένουμε προσηλωμένοι στο καθήκον»

Ο ναύαρχος Αποστολάκης διαβεβαίωσε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση. Με υψηλή διαθεσιμότητα, άριστο επίπεδο διακλαδικής συνέργειας, εκπαίδευσης και επιχειρησιακής ικανότητας», συμπληρώνοντας πως «ειδικά αυτή τη στιγμή που βιώνουμε γύρω μας ένα επισφαλές περιβάλλον, οι ΕΔ αναλαμβάνουν πλήρως το μεγάλο μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί. Είμαστε ισχυροί, αποτελούμε την ήρεμη δύναμη, παραμένουμε προσηλωμένοι στο καθήκον».

Τέλος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισήμανε τη συμβολή των εθνοφυλάκων, καθώς και «τον ενθουσιασμό, την προσφορά τους, την ενεργό συμμετοχή τους στην άσκηση και όχι μόνο. Είναι δίπλα μας, βασιζόμαστε σ’ αυτούς», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα