Τι είχε ζητήσει o άτυχος πιλότος του μοιραίου ελικοπτέρου

H Ελλάδα και ειδικά ο Στρατός Ξηράς θρηνεί την απώλεια των τεσσάρων αξιωματικών που σκοτώθηκαν με το ελικόπτερο που έπεσε στην Ελασσόνα. Οι δύο άτυχοι στρατιωτικοί κηδεύτηκαν την Πέμπτη ενώ η τελευταία πράξη του δράματος  ολοκληρώνεται  την Παρασκευή για τους άλλους δύο πιλότους   που θα αναπαυτούν στην τελευταία τους κατοικία.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με δημοσίευμα της «Δημοκρατίας», ο πιλότος του μοιραίου ελικοπτέρου φέρεται ότι είχε ζητήσει από την 1η Στρατιά άδεια για να πραγματοποιήσει την πτήση στις 10 το πρωί (αντί στις 07:30) λόγω της πρόγνωσης του καιρού – η άδεια όμως αυτή, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν δόθηκε.

Με δεδομένο ότι ορισμένες περιοχές του Σαρανταπόρου βρίσκονται σε υψόμετρο 3.500 πόδια και με δεδομένη τη νέφωση, η βάση της οποίας ήταν σε ύψος μόλις 50ο ποδών από το έδαφος, έμπειροι αξιωματικοί της Αεροπορίας ανέφεραν ότι η πτήση ήταν παρακινδυνευμένη και γι’ αυτό θα πρέπει να εκτιμηθεί πρώτα ο βαθμός αναγκαιότητάς της και μετά να διερευνηθεί αν σημειώθηκε κάποιο λάθος από τους χειριστές του ελικοπτέρου, οι οποίοι αναγκάστηκαν να πετούν σε χαμηλό έδαφος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα