Τι λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης για τη βόμβα που στάλθηκε με το όνομά του στον Σόιμπλε

Στα όσα συνέβησαν την Τετάρτη και τη βόμβα που στάλθηκε με το όνομά του Άδωνι Γεωργιάδη στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφέρθηκε ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1.

Έκπληξη” αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση του  όταν έμαθε ότι είχε “στείλει τρομοδέμα στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, όπως είπε στη συνέντευξή του στο κανάλι του Αμαρουσίου  αναφορικά με τη χθεσινή διπλή στοχοποιήσή του, όπως χαρακτήρισε την επίθεση που έγινε τα ξημερώματα της Τετάρτης στο βιβλιοπωλείο του και την αποστολή πακέτου με εκρηκτικά υπό τα στοιχεία του στον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών.

“Δεν είναι αστείο, διότι χθες το πρωί είχα μία βόμβα στο βιβλιοπωλείο μου, κανονική βόμβα, με συνδεσμολογία. Κανονική τρομοκρατική επίθεση, όχι αντιεξουσιαστική και το βράδυ είχα τον φάκελο”, επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

“Το πώς έφυγε ο φάκελος θα πρέπει να το ψάξει η ΕΛ.ΑΣ.. Είναι πρόβλημα των ΕΛΤΑ που δεν έχουν μηχανισμό ανίχνευσης”, υπογράμμισε σχετικά με την αποστολή του φακέλου από την Αθήνα στην Γερμανία.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του ο Νίκος Τόσκας, με πρωτοβουλία του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος όπως ανέφερε “είχε την ευγένεια να με ενημερώσει προτού το θέμα δημοσιοποιηθεί”, καθώς και σε επικοινωνία που είχε με το Βερολίνο, χαρακτηρίζοντας το θέμα “πολύ σοβαρό”.

Όπως επιπλέον τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, το περιστατικό της Τετάρτης “είναι πολύ κακό για τις ελληνογερμανικές σχέσεις”.
“Με στοχοποιούν. Γίνεται στοχοποίηση με προφανές μήνυμα: σου βάζουμε τη βόμβα και ξέρουμε πού είναι το γραφείο σου”, είπε και τόνισε ότι:
“Οι ιδέες πολεμούνται με ιδέες, όχι με βόμβες”, για να συμπληρώσει πως “δυστυχώς στην Ελλάδα ένας συγκεκριμένος χώρος της άκρας αριστεράς δεν το σέβεται”.
“Έχουμε δημοκρατία και το βασικότερο σημείο της είναι η ελευθερία του λόγου”, συμπλήρωσε.

Για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ολλανδία

Αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα στην Ολλανδία, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την νίκη του Μαρκ Ρούτε επί του ακροδεξιού Βίλντερς και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη μεγάλη ήττα που γνώρισε το κόμμα του Γερούν Ντάισελμπλουμ, σημειώνοντας ότι, δεν συμφωνεί “με τις χαρές για τον Ντάισελμπλουμ”, καθώς ο Ολλανδός Υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής του Eurogroup, “τελευταία υποστήριζε πολύ την Ελλάδα. Έπαιζε το ρόλο της γέφυρας όλο το τελευταίο διάστημα”.

Τη ζημιά που κάνει ο κ.Τσίπρας, την πληρώνει ο ελληνικός λαός”

Ερωτηθείς αν η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει τα θετικά μέτρα, γνωστά και ως αντίμετρα, που θα έρθουν στη Βουλή ως αποτέλεσμα της συμφωνίας που θα επιτευχθεί με τους δανειστές στα πλαίσια του κλεισίματος της δεύτερης αξιολόγησης, επανέλαβε την πάγια θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

“Εμείς ζητάγαμε εκλογές για να μην εφαρμοστούν όλα αυτά τα μέτρα”, είπε σχετικά και τόνισε ότι, “τη ζημιά που κάνει ο κ.Τσίπρας με το Ελληνικό, με όλες τις ιδιωτικοποιήσεις, την πληρώνει ο ελληνικός λαός”.

“Δεν θα ψηφίσουμε τα αντίμετρα, γιατί δεν έρχονται μόνα τους. Χθες Τσακαλώτος και Αχτσιόγλου είπαν ότι θα εφαρμοστούν τα μέτρα επειδή θα πιάσουμε το 3,5%”, “μα ποιος το πιστεύει αυτό”, διερωτήθηκε.

“Θυμίζω ότι ο κ.Τσίπρας είπε ότι ‘όλοι γνωρίζουν ότι είναι αδύνατο να πιάσουμε το 3,5%’, μα ποιον δουλεύουν επιτέλους, σίγουρα όχι την Νέα Δημοκρατία”, κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Το χρονικό της υπόθεσης με το τρομοδέμα

Συνεργάτες της ταχυδρομικής υπηρεσίας του υπουργείου εντόπισαν το πρωί της Τετάρτης το πακέτο και ειδοποίησαν αμέσως την Αστυνομία.

Οι ειδικοί της αστυνομικής δύναμης του Βερολίνου εξέτασαν το ύποπτο δέμα και το πέρασαν από ακτίνες, χωρίς να μπορούν να αποφασίσουν τι ακριβώς περιελάμβανε.

Γι αυτό το λόγο εστάλη σε ειδική υπηρεσία πυροτεχνουργών, όπου διαπιστώθηκε πως όντως ήταν επικίνδυνο.

Όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης από την Αστυνομία το πακέτο περιείχε εκρηκτική ύλη, που χρησιμοποιείται για την παρασκευή πυροτεχνημάτων και θα μπορούσε να προκαλέσει τραυματισμούς κατά το άνοιγμα.

Οι συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν το κτίριο και η επιχείρηση διήρκεσε αρκετές ώρες προκειμένου να ερευνηθεί η περιοχή γύρω από την ταχυδρομική υπηρεσία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα