Τι λέει ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ για τη διαφαινόμενη λύση για τη “σωτηρία” του Ταμείου

Για τη διαφαινόμενη συμφωνία κυβέρνησης- δανειστών αναφορικά με τη “σωτηρία” του ΕΔΟΕΑΠ αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Ταμείου, Νίκος Καρούτζος.

«Ο ΕΔΟΕΑΠ μετατρέπεται σε ένα ταμείο που θα αγκαλιάζει όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ ολόκληρης της χώρας χωρίς διακρίσεις και μακριά από ελιτίστικες λογικές του παρελθόντος», δηλώνει ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΟΕΑΠ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Η κατάθεση των ρυθμίσεων που εξασφαλίζουν έσοδα για τον ΕΔΟΕΑΠ στη Βουλή αποτελεί το τελευταίο βήμα μιας τιτάνιας προσπάθειας δύο ετών να διατηρηθεί σε λειτουργία ο Οργανισμός και να υπάρξει μια εποικοδομητική διαπραγμάτευση με συγκεκριμένες προτάσεις που θα οδηγήσει σε καθαρή λύση.

Η προσπάθεια δεν ήταν εύκολη καθώς βρεθήκαμε αντιμέτωποι πέρα από τους γνωστούς εξωτερικούς εχθρούς που επιβουλεύονταν την ύπαρξη του Οργανισμού και την τρόικα που αμφισβήτησε την αυτονομία του κλάδου υγείας, με συνδικαλιστικές μειοψηφίες που τορπίλιζαν καθημερινά την πρόοδο του εγχειρήματος.

Οι μειοψηφίες αυτές τορπίλιζαν τη διενέργεια αναλογιστικών μελετών, την διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση και τους εργοδότες ακόμα και τη δανειοδότηση του ΕΔΟΕΑΠ που ήταν αναγκαία για τη διατήρηση εν ζωή του Οργανισμού. Μέχρι και την τελευταία στιγμή μιλούσαν για περίοικους που θα έρχονταν στον ΕΔΟΕΑΠ ενώ δίναμε τη μάχη μαζί με το Υπουργείο Εργασίας απέναντι στην τρόικα για να αποδείξουμε το αυτονόητο. Ότι ο ΕΔΟΕΑΠ δεν χρηματοδοτείται και δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά και τον ΕΟΠΥΥ

Φαντασιώνονταν επαγγελματικά ταμεία, ασφαλιστικές εταιρίες, λεφτά που δεν υπήρχαν και έξωση από τον ΕΔΟΕΑΠ συνταξιούχων και ανέργων προκειμένου να οδηγήσουν τον κλάδο σε αποπροσανατολισμό και να κρύψουν την ένδεια προτάσεων που είχαν.

Η αλλαγή ηγεσίας στην ΕΣΗΕΑ σε συνδυασμό με την προσήλωση της ΕΠΗΕΑ στο στόχο επίλυσης του προβλήματος, έδωσε νέα πνοή στο διάλογο και φέρνει αποτέλεσμα κόντρα στο λαϊκισμό και την υπονόμευση από μειοψηφίες μονίμως φωνασκούντων και μηδέποτε εποικοδομητικά λειτουργούντων.

Η διαπραγμάτευση ήταν μια δύσκολη υπόθεση με πολλές τεχνικές λεπτομέρειες που έπρεπε να επιλυθούν καταγραφόμενες ως νόμος και η συνδρομή της ηγεσίας της ΕΠΗΕΑ ήταν καταλυτική.

Όμως πετύχαμε.

Πλέον ο ΕΔΟΕΑΠ μετατρέπεται σε ένα ταμείο που θα αγκαλιάζει όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ ολόκληρης της χώρας χωρίς διακρίσεις και μακριά από ελιτίστικες λογικές του παρελθόντος.

Οι εργοδότες για πρώτη φορά θα πληρώσουν για την ασφάλιση των σκληρά εργαζόμενων στα ΜΜΕ.

Στον ΕΔΟΕΑΠ ξημερώνει μια καινούργια ημέρα. Και το στοίχημα πλέον είναι να δημιουργήσουμε τις δομές εκείνες που θα εξασφαλίσουν μακροχρόνια την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στους ασφαλισμένους. Ο ΕΔΟΕΑΠ μπορεί και θα γίνει ένας ασφαλιστικός Οργανισμός πρότυπο απαλλαγμένος από τα βαρίδια του παρελθόντος, με διαφάνεια, αξιοκρατία, επαγγελματική διαχείριση και πάνω από όλα σεβασμό και ισότιμη μεταχείριση των ασφαλισμένων του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα