Τι συμβαίνει με την υγεία του Ερντογάν – Tι ισχυρίζεται η Bild

Πλήθος σεναρίων έχει δημιουργήσει η κατάσταση της υγείας του Ρετζέπ Ταγίπ  Ερντογάν μετά την  λιποθυμία του Τούρκου Προέδρου  κατά την διάρκεια της προσευχής του σε τζαμί, στην ανατολική Κωνσταντινούπολη, και την μεταφορά του με φορείο.

Η γερμανική εφημερίδα «Bild», τόνισε πως όλα προήλθαν από την νηστεία για το Ραμαζάνι είναι επικίνδυνη για τους διαβητικούς.

«Ο 63χρονος Ερντογάν πάσχει από διαβήτη, αυτό είναι μία πραγματικότητα. Πάσχει εδώ και αρκετό καιρό από την συγκεκριμένη ασθένεια που μπορεί να οδηγήσει σε ευερεθιστότητα και εναλλαγές της διάθεσης», σχολιάζει το δημοσίευμα λύνοντας το «γρίφο» για την ασθένεια του Τούρκου Προέδρου.

«Στη διάρκεια του Ραμαζανιού, τα προβλήματα υγείας των διαβητικών αυξάνονται.

‘Η νηστεία μπορεί να οδηγήσει σε υπογλυκαιμία, με σοβαρές επιπλοκές όπως μόνιμη βλάβη των νεφρών ή των ματιών. Πολλοί πιστοί δεν τηρούν τις συμβουλές των γιατρών τους αγνοώντας τους κινδύνους.

“Ο Ερντογάν, πάντως, τηρεί ευλαβικά τη νηστεία για το Ραμαζάνι. Για τον λόγο αυτό», όπως επισημαίνει η εφημερίδα «Bild», «ο Ερντογάν υπέστη υπογλυκαιμικό επεισόδιο ενώ προσευχόταν στο τέμενος».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα