«Τι συνέβη και έπεσε το ελικόπτερο»

Συγκλόνισε η μαρτυρία της Βασιλικής Πλεξίδα, της γυναίκας υπαξιωματικού  που κατάφερε να σωθεί από το στρατιωτικό ελικόπτερο Χιούι που έπεσε στην Ελασσόνα στέλνοντας στο θάνατο τέσσερις συναδέλφους τους και επίλεκτα στελέχη του Στρατού. Η 26χρονη μοναδική επιζήσασα από την τραγωδία περιέγραψε, σύμφωνα με το “Έθνος”, τα τελευταία δευτερόλεπτα της μοιραίας πτήσης και πώς έπεσε το ελικόπτερο.

Η πρώτη της μαρτυρία για τα όσα εκτυλίχθηκαν σε κλάσματα δευτερολέπτου και οδήγησαν στη μοιραία πτώση, κυριολεκτικά σοκάρουν.

«Πετούσαμε χαμηλά. Πέσαμε σε ομίχλη, η ορατότητα ήταν άκρως περιορισμένη έως μηδενική», ήταν τα πρώτα λόγια της 26χρονης της μοιραίας πτήσης

«Το ελικόπτερο ακούμπησε στα καλώδια της ΔΕΗ και έχασε την ισορροπία του. Όλα έγιναν σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Με την πρόσκρουση στο έδαφος έχασα τις αισθήσεις μου», συμπληρώνει η Βασιλική Πλεξίδα.

Η πτήση ήταν χαμηλή, τα όργανα του ελικοπτέρου δεν έδιναν τις απαραίτητες ενδείξεις για να μπορέσουν οι χειριστές να αποφύγουν την πρόσκρουση με τα καλώδια, η ορατότητα φαίνεται ότι έπεσε απότομα και για κάποιο διάστημα η πτήση ήταν σχεδόν τυφλή καθώς τα παλιά όργανα πλοήγησης δεν βοηθούν ιδιαίτερα.

«Όταν ύστερα από ώρα βρήκα ξανά τις αισθήσεις μου ήταν σαν να ξυπνούσα από ένα εφιαλτικό όνειρο, όμως με αφόρητους πόνους σε όλο μου το σώμα», εξιστορεί.

Νοσηλεύεται με κάταγμα λεκάνης και χτυπήματα σε χέρια, πόδια και αυχένα

Η κοπέλα νοσηλεύεται στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, με κάταγμα λεκάνης και χτυπήματα σε χέρια, πόδια και αυχένα. Υποβλήθηκε σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και εισήχθη προληπτικά στην εντατική μονάδα, χωρίς να αντιμετωπίζει κάποιον κίνδυνο. Στο πλευρό της βρέθηκαν από χθες το μεσημέρι οι γονείς της από τα Τρίκαλα, που κάνουν λόγο για θαύμα, όπως και ο σύζυγός της από τον Βόλο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα