Τον παλιό καλό εαυτό του θυμήθηκε ο Λεβέντης

Τις παλιές καλές ημέρες θυμήθηκε ο Βασίλης Λεβέντης, όταν εμφανιζόταν στο δικό του κανάλι το Κ67 και εν μέσω πίτσας και φραπέ καταριόταν τους αείμνηστους Κ. Καραμανλή, Α. Παπανδρέου και Κ. Μητσοτάκη. Κάπως έτσι εμφανίστηκε σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή του Σκάι, όπου σε κατάσταση εκτός εαυτού απείλησε με παραίτηση.

Ο κ. Λεβέντης κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην υπογράψει το νομοσχέδιο για τη νομική κατοχύρωση της αλλαγής ταυτότητας φύλλου που πέρασε την Τρίτη. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι η διόρθωση φύλου καταστρέφει τόσο τους ίδιους όσο και τις οικογένειές τους. Κι εν μέσω παραληρήματος τόνισε, δύο φορές πως πρόκειται για “νόσο” και πως τα γέννη είναι δύο, το αρσενικό και το θηλυκό.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων σημείωσε πως σέβεται τη γνώμη της Εκκλησίας, για την οποία είπε πως έπρεπε να κληθεί στη συζήτηση και να ληφθεί υπόψη η θέση της.

“Κι αν ο Παυλόπουλος υπογράψει το νομοσχέδιο του Τσίπρα, από σήμερα ούτε την καλημέρα μου δεν έχει” επεσήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, ο οποίος όμως είπε σε άλλο σημείο ότι υπερασπίζεται και ενδιαφέρεται πολύ περισσότερο από τους Τσίπρα και Μητσοτάκη για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

“Η Εκκλησία καλεί σε μετάνοια” δήλωσε για όσους και όσες επιθυμούν να κάνουν χρήση του νέου νόμου για τη διόρθωση φύλου, καλώντας τους “να προσπαθήσουν να τα προσπεράσουν, διότι επιμένοντας σε αυτό που θέλουν καταστρέφουν τη ζωή τους και τη ζωή των οικογενειών τους”.

Στο τέλος άφησε να εννοηθεί ότι ίσως παραιτηθεί από τη θέση του ως βουλευτής: “Με αγνοούν. Εγώ δεν μπήκα στη Βουλή για να παίρνω μισθό. Τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη θα πάρω τις αποφάσεις μου. Δεν θέλω να αποτελώ μέρος ενός βρωμερού και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος” υποστήριξε ο Βασίλης Λεβέντης, τονίζοντας πως έχει κουραστεί να ζητεί τη σύσταση κυβέρνησης συνεργασίας. «Γιατί εισηγούμαι επί δύο χρόνια μια συνεργασία διακυβερνητική. Ο Τσίπρας καπρίτσιο, να το πάει μέχρι τέλους, ο Μητσοτάκης “δεν δίνω χέρι, να έρθει αυτός”» ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Η Ένωση Κεντρώων

«Δεν πρόκειται για φωτοβολίδα αλλά για απόφαση» διευκρινίζουν στενοί συνεργάτες του Βασίλη Λεβέντη, αναφερόμενοι στα της παραίτησής του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων από βουλευτής, όπως ο ίδιος είπε το πρωί σε συνέντευξη στον Σκάι, σε περίπτωση που ο ΠτΔ υπογράψει το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου.

Κατόπιν αυτών, στελέχη της Ένωσης Κεντρώων διευκρινίζουν ότι αν υπογραφεί το νομοσχέδιο ο Βασίλης Λεβέντης σκοπεύει να παραιτηθεί από βουλευτής και να ασκεί τα καθήκοντα του προέδρου του κόμματος του ως εξωκοινοβουλευτικός. Διευκρινίζουν, επίσης, ότι την απόφασή του θα την ανακοινώσει τη Δευτέρα το βράδυ, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης ομιλίας που έχει στη Θεσσαλονίκη και διαβεβαιώνουν ότι η απόφαση αυτή αφορά αποκλειστικά τον ίδιον και όχι τους υπόλοιπους βουλευτές του κόμματός του.

.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα