Τουρκία: 17 συλλήψεις για την φονική έκρηξη στην Άγκυρα

Μαζικές συλλήψεις έκαναν οι τουρκικές αρχές αναφορικά με την φονική έκρηξη στην Άγκυρα που κόστισε στη ζωή σε 28 άτομα. Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε συνολικά 17 υπόπτους σε σχέση με την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο και έχει “σχεδόν” ολοκληρώσει την έρευνά της, ανακοίνωσε σήμερα ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση.
Τα πρόσωπα αυτά, οι ταυτότητες των οποίων δεν έχουν αποκαλυφθεί, συνελήφθησαν σε επτά επαρχίες της χώρας και οι δυνάμες της τάξης εξακολουθούν να καταζητούν έναν ύποπτο, διευκρίνισε ο επικεφαλής της εισαγγελίας της Άγκυρας Χαρούν Κονταλάκ, τον οποίο επικαλείται το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Χθες ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ήδη ανακοινώσει 14 από τις συλλήψεις αυτές.

“Ήδη η έρευνα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί”, δήλωσε ο Κονταλάκ, “οι κρατικοί αξιωματούχοι θα κάνουν σύντομα τις απαραίτητες ανακοινώσεις”.

Χθες, λιγότερο από 24 ώρες μτά την επίθεση, ο Ερντογάν και ο πρωθυπουργός του Αχμέτ Νταβούτογλου είχαν υποστηρίξει πως η επίθεση σχεδιάστηκε από τους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και από την πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) των κούρδων μαχητών της Συρίας.

“Η επίθεση έχει άμεση σχέση με τις YPG”, δήλωσε ο Νταβούτογλου στους δημοσιογράφους.

Ο αρχηγός του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), ένοπλο σκέλος του οποίου είναι οι YPG, ο Σάλεχ Μούσλιμ, και ένας αξιωματούχος του PKK, ο Τζεμίλ Μπαγίκ, διέψευσαν τις κατηγορίες αυτές.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα