Τουρκικές έρευνες για φυσικό αέριο στο Αιγαίο

Έρευνες και γεωτρήσεις φυσικού αερίου από πλευράς Τούρκων στο Αιγαίο με το Μπαρμπαρός και στη Μαύρη Θάλασσα με το δεύτερο σεισμογραφικό πλοίο της Τουρκίας για αυτή τη χρονιά εξήγγειλε ο γαμπρός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, με δήλωσή του στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού.

«Ειδικά αυτή τη χρονιά στην Μαύρη Θάλασσα και στην Μεσόγειο θα κάνουμε σημαντικές εξορμήσεις ερευνών και γεωτρήσεων. Αυτή τη χρονιά θα γίνουν σημαντικές εξορμήσεις ερευνών και γεωτρήσεων στη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο. Το πρώτο μας σεισμογραφικό πλοίο Μπαρμπαρός και μετά το δεύτερό μας πλοίο θα κάνουν δισδιάστατες και τρισδιάστατες εργασίες και στις δύο περιοχές και θα ξεκινήσουμε τη διαδικασία ερευνών. Η Τουρκία πλέον μπαίνει σε μια περίοδο στην οποία πρέπει να πραγματοποιηθούν πιο σημαντικές εξορμήσεις», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός.
Ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ είπε ότι πάνω από το 60% του πετρελαίου και του φυσικού αερίου του κόσμου βρίσκεται σε περιοχές κοντά στην Τουρκία.

Ποιος είναι ο 39χρονος οικονομολόγος

Ποιος είναι ο 39χρονος Μπεράτ Αλμπαϊράκ; Πρόκειται για εκείνον που είχε κατηγορηθεί για «δουλίτσες» με τους τζιχαντιστές.
Ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ είναι ο σύζυγος μίας από τις κόρες του Ερντογάν, της Έσρα, την οποία παντρεύτηκε τον Ιούλιο του 2004 με μάρτυρες στον πολιτικό γάμο τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και την σύζυγό του Νατάσα.
Ο γαμπρός του Ερντογάν διηύθυνε έως τα τέλη του 2013 τον όμιλο συμμετοχών Çalık. Ο 39χρονος σήμερα οικονομολόγος συμπεριλήφθηκε στις εκλογικές λίστες του AKP, το κόμματος του πεθερού του, για τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, και κατάφερε να κερδίσει μία από τις 550 θέσεις της Εθνοσυνέλευσης.

Αλμπαϊράκ και Ισλαμικό Κράτος

Μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Μπεράτ Αλμπαϊράκ, που διέρρευσε το WikiLeaks τον Δεκέμβριο του 2016, μοιάζουν να επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες ότι ο υπουργός Ενέργειας εμφανίζεται να είναι ο «ανεπίσημος» ιδιοκτήτης της εταιρείας πετρελαίου Powertrans, που εισάγει πετρέλαιο από εδάφη του ISIS στο Βόρειο Ιράκ, στην Τουρκία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα