Τους κόβει το γήπεδο!

Το πλάνο της κυβέρνησης προκειμένου να εκλείψουν φαινόμενα βίας όπως αυτό στο «Γ. Καραϊσκάκης», στον πρόσφατο αγώνα της Εθνικής ποδοσφαίρου με το Γιβραλτάρ, αποκάλυψε ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης μιλώντας στο Sport24Radio 103,3.

«Κινούμαστε σε τρεις κατευθύνσεις. Η άμεση είναι η διάταξη, ώστε αυτοί που συλλαμβάνονται, να μην ξαναπατούν στα γήπεδα. Είναι μια ασπιρίνη αυτό βέβαια.

Δεύτερον, δουλεύουμε με την UEFA και με το συμβούλιο της Ευρώπης, με τους εισαγγελείς και με την αστυνομία το πλάνο για την ασφάλεια στα γήπεδα.

Το τρίτο είναι το πιο σημαντικό σχετικά με τις παρεμβάσεις στη νέα γενιά, στα σχολειά μας. Η δική μας γενιά έχει καταστραφεί λίγο ως πολύ. Το θέμα είναι τα νέα παιδιά. Να τους δείξουμε το διαφορετικό. Έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία με τους παλαιμάχους για συνολικό πλαίσιο παρέμβασης και θέλω να ξεχωρίσω την προσπάθεια του Αντώνη Γλύκα από τους παλαιμάχους του Ολυμπιακού. Αυτό μπορούμε να κάνουμε ως Γ.Γ.Α.» τόνισε ο πολιτικός προϊστάμενος του αθλητισμού και πρόσθεσε: «Οι ισχνές μειοψηφίες κλέβουν τις εντυπώσεις και δημιουργούν το κλίμα. Τώρα είναι οι κατάλληλες συνθήκες. Βάζω και το οικονομικό στη μέση και το συνυπολογίζω. Από την εικόνα που έχω, μπορώ να είμαι λίγο αισιόδοξος. Αλλά αυτά αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη.

Πρέπει να μιλήσουμε για τον αθλητισμό γενικότερα και να μην ασχολούμαστε με 50-100 αρρώστους. Όσο το κάνουμε, κερδίζουν αυτοί. Πρέπει να τους απομονώσουμε περισσότερο. Πρέπει να δούμε τι αθλητισμό θέλουμε. Είναι άρρωστο το κλίμα και υπάρχει πρόβλημα. Η βία είναι κοινωνικό φαινόμενο που εκφράζεται μέσω οργανωμένων και του αθλητισμού, βλέπω όμως διάθεση να αλλάξουν τα πράγματα».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα