Τους χωρίζει ο Καμμένος

Τους λόγους, που δεν πρόκειται τελικά να στηρίξει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ούτε και με ψήφο ανοχής, εξήγησε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην τετ-α-τετ συνάντηση που είχε με τον νέο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο επικεφαλής του Ποταμιού ξεκαθάρισε πως το κόμμα του δεν δύναται να δώσει ούτε ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση Τσίπρα, από τη στιγμή που αποφασίστηκε συνεργασία με τους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο. Όμως τόνισε ότι με βάση τα νομοσχέδια που θα φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή θα αποφασίζει αναλόγως το Ποτάμι.

Μάλιστα χαρακτηριστικά ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε πως «αναρωτιόμαστε τι θα βγάλει αυτή η σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», επισημαίνοντας ότι ο Πάνος Καμμένος εκπροσωπεί αντιευρωπαϊκές απόψεις. Ωστόσο «Το Ποτάμι είναι εδώ και δεν αλλάζει την αρχική του θέση», υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ποταμιού. Όσο για το τι περιμένει από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Στ. Θεοδωράκης είπε ότι ο Αλ. Τσίπρας οφείλει να κρατήσει τη χώρα στην Ευρώπη και να προωθήσει αλλαγές στην Ελλάδα.
Σε ό,τι αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα του Ποταμιού υπάρχει μία γλυκόπικρη γεύση. Από τη μία ένα κόμμα που ακόμη δεν έχει κλείσει ένα χρόνο ζωής προσπέρασε παραδοσιακές πολιτικές δυνάμεις, όπως το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά από την άλλη για λίγες χιλιάδες ψήφους απώλεσε την 3η θέση που ήταν ο στόχος. Μάλιστα, ο Στ. Θεοδωράκης τόνισε πως «το Ποτάμι είναι σήμερα η τρίτη δημοκρατική δύναμη της χώρας». Επεσήμανε ακόμη ότι το Ποτάμι «χωρίς λεφτά, χωρίς προστάτες» κατόρθωσε να βρεθεί στη Βουλή με 17 βουλευτές, και σημείωσε ότι η ψήφος προς το κόμμα του «δεν ήταν ψήφος θυμού, αλλά λογικής και θάρρους» και διαβεβαίωσε τους ψηφοφόρους του ότι «δεν θα σας προδώσουμε».
 Ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε, τέλος, ότι είναι κακό σημάδι η ενισχυμένη παρουσία της Χρυσής Αυγής για δεύτερη συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση. Οι αφορισμοί δεν αποδίδουν -τόνισε- και πρέπει να αναζητήσουμε τις πραγματικές αιτίες του φαινομένου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα