«Το έζησα για πρώτη φορά»

Η ανατροπή και η μεγάλη νίκη της Εθνικής Ελπίδων επί της Τουρκίας και ιδιαίτερα ο τρόπος που επιτεύχθηκε, θα αποτελεί αντικείμενο συζήτησης για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο Κώστας Τσάνας, πάντως, δύσκολα θα το ξεχάσει…

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελπίδων έζησε πρωτόγνωρες στιγμές, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM, ενώ μίλησε και για τις αντιδράσεις του κόσμου, ο οποίος αγκάλιασε τον ίδιο και τους παίκτες του και τους αποθέωσε μετά το τέλος της σπουδαίας αναμέτρησης.

«Αυτό που έγινε, όταν μείναμε με 10 παίκτες, ήταν να εκνευριστούμε, αφού ήταν άδική η αποβολή και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Η δεύτερη αποβολή ήρθε και αυτή πολύ γρήγορα. Είχαμε σύστημα 4-3-3 με δύο αμυντικά χαφ, στη δεύτερη αποβολή ο Λαγός έγινε αμυντικός και με τη δεύτερη αποβολή κάναμε δύο τετράδες αμυντικών, έχοντας ως στόχο να κρατήσουμε την μπάλα και να διεκδικήσουμε κάτι. Ξέραμε ότι θα μας πιέσουν με δύο παίκτες παραπάνω και κάναμε μία πεντάδα στην άμυνά μας. Γύριζαν ο Καρέλης και ο Κολοβός. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε και ένα δοκάρι, κάτι που μας έκανε να πιστέψουμε πως αν γεμίσουμε την άμυνα δεν θα έχουμε καμιά πιθανότητα. Στη συνέχεια, βγήκε ο Κολοβός και πέρασε στη θέση του ο Μπουχαλάκης και ο Βέλλιος μπήκε στη θέση του Μαυρία. Στο γκολ της νίκης λειτουργούν άψογα ο Βέλλιος μαζί με τα άλλα δύο παιδιά και φτάνουμε σε μία ανατροπή που κανείς δεν την περίμενε. Θέλαμε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα διασυρθούμε. Φρεσκάραμε τους παίκτες μπροστά και να τους δυσκολέψουμε. Ήταν κάτι ανεπανάληπτο, αφού δεν έχω ζήσει κάτι τέτοιο στην καριέρα μου».

Αναφερόμενος στον κόσμο δήλωσε: «Θέλω να αναφερθώ και στη συμπαράσταση του κόσμου, η οποία ήταν συγκλονιστική και παρότι ήταν δύσκολη η κατάσταση για εμάς και έβρεχε καταρρακτωδώς, δεν έφυγε ούτε ένας άνθρωπος. Η επαρχία έχει μεγάλη δίψα για την Εθνική και μάζεψε αρκετό κόσμο, όπως συμβαίνει στους αγώνες που δίνουμε στο εξωτερικό. Μας δίνουν κουράγιο και κίνητρο να καταφέρουμε τους στόχους μας. Όσο βλέπουμε τις Εθνικές με χρωματιστά γυαλιά, δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα. Η Εθνική ομάδα είναι η Εθνική ομάδα. Ο κόσμος δείχνει ενδιαφέρον για τα παιδιά και τους ζητούν να φωτογραφηθούν μαζί τους και ήθελαν αυτόγραφα. Μάλιστα, χθες ήρθαν μία ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα».

Ο Κώστας Τσάνας ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να αναλάβει το «τιμόνι» της Εθνικής Ανδρών: «Αν δεν ήμουν στην Ελπίδων και με ρωτούσε αν ήθελα να πάω στην Ανδρών, θα του απαντούσα θετικά. Πραγματικά ξέρω ότι η Εθνική Ελλάδας είναι κάτι που πολύ ονειρεύονται. Εύχομαι καλή επιτυχία στον επόμενο προπονητή που θα έρθει και θα διαδεχθεί τον κ. Σάντος. Μερικές φορές η μετριοφροσύνη κάνει κακό».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα