Το αλβανικό κοινοβούλιο δεν ήρε την ασυλία στο δεξί χέρι του Ράμα – Εμπλέκεται σε καρτέλ ναρκωτικών

Η αλβανική Βουλή δεν ήρε τελικά την ασυλία ( αίτημα που ζητούσε η αλβανική Δικαιοσύνη) του πρώην υπουργού και  στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Έντι Ράμα. Σαϊμίρ Ταχίρι, που εμπλέκεται σε καρτέλ ναρκωτικών,  το οποίο ηγούνται συγγενείς του.

 

Η αλβανική αντιπολίτευση -σε κοινό μέτωπο που συγκρότησαν το Δημοκρατικό Κόμμα και το Σοσιαλιστικό Κίνημα για την Ενσωμάτωση– τάχθηκε υπέρ του αιτήματος της Εισαγγελίας για άρση της ασυλίας και σύλληψης του Ταχίρι.

Η κυβερνητική πλειοψηφία του Σοσιαλιστικού Κόμματος τάχθηκε κατά της άρσης ασυλίας και σύλληψης του μέλους της.

Αντιπρότεινε να πραγματοποιήσει η Δικαιοσύνη έρευνα για τον Ταχίρι -δίχως άρση ασυλίας- και επίσης, προφανώς για τις εντυπώσεις, ψήφισε υπέρ να γίνει έλεγχος στην κατοικία του κατηγορούμενου βουλευτή και πρώην υπουργού.

Στην αίθουσα κατά την ψηφοφορία ήταν συνολικά 135 βουλευτές.

Ο ίδιος ο Ταχίρι, μετά από σύντομη ομιλία του, όπου δήλωσε ότι θα συμμορφωθεί σε οποιαδήποτε απόφαση λάβει η Βουλή, αποχώρησε και δεν έλαβε μέρος στην ψηφοφορία.

Με 75 ψήφους υπέρ και 60 κατά υπερίσχυσε η πρόταση της αλβανικής κυβέρνησης, δηλαδή η απόρριψη του αιτήματος της Εισαγγελίας για άρση της ασυλίας και σύλληψης, αλλά υπέρ της έρευνας εις βάρος του Ταχίρι.

Έντονη ήταν η αντίδραση εκπροσώπων της αλβανικής αντιπολίτευσης που χαρακτήρισαν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας «αίσχος».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα