Το… αντάρτικο του Γκάρι!

 

Στον ΠΑΟΚ μπορεί να λένε πως ο Γκάρι Ροντρίγκες δεν πρόκειται να παραχωρηθεί αν δεν εισπράξουν ένα ποσό που να πλησιάζει τη ρήτρα αποδέσμευσής του, όμως ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής φρόντισε να ανοίξει την… πόρτα της εξόδου με τη συμπεριφορά του την περίοδο των γιορτών.

Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός, που εξελίχθηκε μέσα σε 1,5 χρόνο σε ένα από τα πιο ακριβά περιουσιακά στοιχεία του «δικέφαλου του βορρά», το έχει πάρει απόφαση πως δεν θα ξαναπαίξει ποδόσφαιρο στην Τούμπα και είναι διατεθειμένος να… τραβήξει το σχοινί μέχρι τέλους προκειμένου να πάρει μεταγραφή στη Γαλατάσαραϊ.

Το συμβόλαιο, άλλωστε, που του προσφέρει ο τουρκικός σύλλογος προβλέπει παραπάνω από διπλάσιες οικονομικές απολαβές, σε σχέση με αυτά που παίρνει από τον ΠΑΟΚ και δεν είναι παράλογο να θέλει σαν… τρελός να μετακομίσει στην Κωνσταντινούπολη.

Στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη και μετά τις πληροφορίες πως υπάρχει ενδιαφέρον από συλλόγους του εξωτερικού, οι ιθύνοντες των «ασπρόμαυρων» της Θεσσαλονίκης προσπάθησαν να ανανεώσουν το συμβόλαιό του, όμως οι συζητήσεις δεν ολοκληρώθηκαν έγκαιρα.

Στον ΠΑΟΚ έβλεπαν τον Γκάρι Ροντρίγκες να εξελίσσεται ραγδαία και την τιμή του στο διεθνές ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο να… απογειώνεται, καθυστέρησαν όμως να τον… δέσουν με ένα νέο συμβόλαιο και τώρα βρίσκονται στο σημείο να μην ελέγχουν πλέον τις εξελίξεις γύρω από τη μεταγραφή του.

Ήδη ο ποδοσφαιριστής, βλέποντας τις διαπραγματεύσεις που αφορούν τη μετακίνησή του να προχωρούν με αργούς ρυθμούς, το γύρισε στο… αντάρτικο, ζητώντας από τον Βλάνταν Ίβιτςνα μην αγωνιστεί στο νικηφόρο 0-1 επί του Λεβαδειακού την Τρίτη (3/1). Και είναι βέβαιο πως ο Σέρβος κόουτς δεν θα τον δεχθεί τόσο εύκολα πίσω, σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ δεν τα βρει με τη Γαλατά.

Έχοντας πάρει τα… μυαλά του Γκάρι Ροντρίγκες με τα χρήματα που του τάζουν, οι Τούρκοι διαπραγματεύονται από θέση ισχύος κι εκεί που φέρονταν να προσφέρουν τέσσερα εκατομμύρια ευρώ για τον 26χρονο μεσοεπιθετικό, τώρα τα δίνουν σε δόσεις με χρονικό ορίζοντα διετίας.

Το γεγονός αυτό ασφαλώς και δεν αρέσει στον Ιβάν Σαββίδη, που δεν έχει ωστόσο και πολλά περιθώρια ελιγμών. Σαν επιτυχημένος επιχειρηματίας ο ιδιοκτήτης της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ γνωρίζει πως είναι προτιμότερο να πει τελικά το «ναι», από το να… ναυαγήσει η υπόθεση και να του μείνει ο ποδοσφαιριστής απογοητευμένος, καθώς δεν θα είναι σε καμία περίπτωση ο ίδιος.

Η περίπτωση του Ροντρίγκες θυμίζει αρκετά εκείνη του ΓιάγιαΤουρέ στον Ολυμπιακό το 2005. Με τη Μονακό να προσφέρει στον διεθνή Ιβοριανό σούπερ σταρ πολύ περισσότερα χρήματα από αυτά με τα οποία αμειβόταν στο λιμάνι και τους «ερυθρόλευκους» να απαντούν αρνητικά στην πρώτη πρόταση των Γάλλων, ο Τουρέ… εξαφανίστηκε εκβιάζοντας ουσιαστικά τους Πειραιώτες να τον παραχωρήσουν.

 

Η ευκαιρία του Μυστακίδη

 

Για όλα τα παραπάνω η παραχώρηση του Γκάρι Ροντρίγκες στη Γαλατά θα πρέπει να θεωρείται θέμα χρόνου. Άντε να καθυστερήσει μερικές εβδομάδες ακόμα το πολύ. Εξάλλου, ο αντικαταστάτης του στην αριστερή πτέρυγα φαίνεται πως έχει βρεθεί ήδη, και δεν είναι άλλος από τον Γιάννη Μυστακίδη.

Ο 22χρονος πλάγιος χαφ δείχνει ικανός να καλύψει άμεσα το κενό του… φευγάτου Ροντρίγκες, κάτι που απέδειξε και με την εμφάνισή του στη Λιβαδειά. Ο Μυστακίδης μοιάζει έτοιμος να αρπάξει απ’ τα… μαλλιά την ευκαιρία που παρουσιάζεται μπροστά του για να μονιμοποιηθεί στην ενδεκάδα του «δικέφαλου του βορρά»και –γιατί όχι;– να κάνει στο μέλλον ακόμα μεγαλύτερη μεταγραφή από αυτή του 26χρονου μεσοεπιθετικού από το Πράσινο Ακρωτήριο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα