Το αντίο του… μικρού Μότσαρντ

Σαν ποδοσφαιριστής είχε κάτι το μοναδικό γι’ αυτό και τον ονόμασαν «μικρό Μότσαρντ». Ο Τόμας Ροζίτσκι που σημάδεψε μία ολόκληρη ποδοσφαιρική γενιά ανακοίνωσε την Τετάρτη (20/12) ότι εγκαταλείπει την ενεργό δράση.

Ο 37χρονος Τσέχος, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και ανακοίνωσε το φινάλε μιας σπουδαίας καριέρας, απόρροια των συχνών και πολλών τραυματισμών του.

Εκτός από ένα πρωτάθλημα Γερμανίας, δύο Κύπελλα Αγγλίας και μια συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου UEFA, ο μικρός Μότσαρτ όπως τον έλεγαν, είχε φτάσει και τις 100 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της πατρίδας του. Ολοκλήρωσε το ποδόσφαιρο στην ομάδα που λάτρεψε, τη Σπάρτα Πράγας.

«Ήξερα ότι γινόταν όλο και πιο δύσκολο να προετοιμάζομαι για τα ματς. Το μυαλό μου ήθελε να παίξει αλλά το σώμα μου δεν συνεργαζόταν πλέον. Κάποια στιγμή σταμάτησε και το μυαλό μου να λειτουργεί με τον τρόπο που θα έπρεπε. Είχα μια υπέροχη καριέρα, αγάπησα πολύ το ποδόσφαιρο και αν μου δινόταν η ευκαιρία, θα τα έκανα πάλι όλα απ’ την αρχή με χαρά…» ανέφερε στις αποχαιρετιστήριες δηλώσεις του.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα