Το βραχιολάκι έδωσε τη λύση

Τέλος σε ένα θέμα που ταλάνιζε την ελληνική κοινωνία τον τελευταίο μήνα έδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης και ο Χαράλαμπος Αθανασίου, καθώς κατέθεσε τροπολογία η οποία προβλέπει τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών σε κρατούμενους φοιτητές με ηλεκτρονική παρακολούθηση (βραχιολάκι), με την προϋπόθεση να έχουν ολοκληρώσει εξ αποστάσεως την επιτυχή παρακολούθηση του 1/3 των μαθημάτων ανά εξάμηνο.

Μετά την κατάθεση της τροπολογίας, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε διακοπή της συνεδρίασης επί ένα τέταρτο για να μελετήσει την τροπολογία και μόλις ξεκίνησε ξανά ανακοίνωσε ότι συμφωνεί, κάνοντας κατόπιν λόγο για νίκη του Νίκου Ρωμανού, νίκη της δημοκρατίας, αλλά και του κοινοβουλευτισμού.

Λίγα λεπτά αργότερα έγινε γνωστό ότι ο 21χρονος κρατούμενος σταμάτησε την απεργία πείνας και σιτίζεται πλέον κανονικά. Έτσι, μετά την ψήφιση της τροπολογίας, μπήκε τέλος στην απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού, η οποία κράτησε 31 ημέρες.

Την είδηση για την κανονική σίτιση του 21χρονου Ρωμανού επιβεβαιώνουν τόσο ο συνήγορός του Φραγκίσκος Ραγκούσης, όσο και ο διοικητής του νοσοκομείου “Γεννηματάς”, στο οποίο νοσηλεύεται ο νεαρός.

Αυτή είναι η τροπολογία που κατέθεσε ο κ. Αθανασίου στη Βουλή:

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα