«Το Δημόσιο αλλάζει – Η Ν.Δ. “ξαναζεσταίνει” αποτυχημένες συνταγές»

Για ένα Δημόσιο που αλλάζει μίλησε η Όλγα Γεροβασίλη που προανήγγειλε αλλαγές στην λειτουργία του ενώ έστρεψε εκ νέου τα βέλη της προς τη Νέα Δημοκρατία, την οποία κατηγόρησε πως “ξαναζεσταίνει” αποτυχημένες συνταγές.

“Σε εύλογο χρονικό διάστημα θα μιλάμε για ένα νέο Δημόσιο», καθώς οι νομοθετικές αλλαγές που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση έχουν περάσει πλέον στο στάδιο της εφαρμογής, τονίζει αρχικά η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Αξία».

Όπως σημειώνει, αυτό θα επιτευχθεί με τη σύνταξη των οργανογραμμάτων των υπουργείων και των εποπτευόμενων φορέων τους, την κατάρτιση των περιγραμμάτων θέσεων, την επιλογή των προϊσταμένων, το ενιαίο σύστημα κινητικότητας και τα ψηφιακά οργανογράμματα. Εκτιμά επίσης ότι η ψηφιακή υπογραφή και η ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων θα έχουν ως αποτέλεσμα την πάταξη της γραφειοκρατίας και τη διαμόρφωση ενός Δημοσίου «γρήγορου, ευέλικτου και φιλικού προς τους πολίτες».

«Εμείς θα επιμείνουμε σε αυτή την πολιτική χωρίς εκπτώσεις, ώστε η διοικητική ανασυγκρότηση να γίνει πράξη προς όφελος των εργαζομένων και των πολιτών. Δεν βλέπουμε ευκαιριακά τις μεταρρυθμίσεις, αλλά προσανατολισμένες στον τελικό στόχο», καταλήγει η αρμόδια υπουργός.

Σχολιάζοντας το πρόσφατο δημοσίευμα σχετικά με την επαγγελματική δραστηριότητά της, κάνει λόγο για μεθοδεύσεις που έχουν ως αποτέλεσμα «η πολιτική αντιπαράθεση με δεδομένα, γεγονότα, επιχειρήματα και ουσία να απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τη δημόσια σφαίρα και να αντικαθίσταται από σκανδαλολογία, υπονοούμενα κα “μισές πληροφορίες”».

“Στόχος μας να βγούμε από την επιτροπεία”

Για τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, αναφέρει ότι βρισκόμαστε σε ένα στάδιο όπου ουσιαστικά γίνεται μια συνολική πολιτική συζήτηση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ενώ προσθέτει ότι «ο μεγάλος τελικός στόχος είναι να τεθούν οι σωστές βάσεις προκειμένου να ανασυγκροτηθεί η οικονομία και να βγει η χώρα από την επιτροπεία στην οποία την καταδίκασαν οι αποτυχημένες συνταγές που ξαναζεσταίνει η ΝΔ».

Για την υπόθεση Novartis

Σχετικά με την υπόθεση Novartis, η κα Γεροβασίλη σημειώνει ότι η κυβέρνηση περιμένει τη Δικαιοσύνη να αποφανθεί, υπογραμμίζοντας ότι είναι στρατηγική επιλογή της «να υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον αταλάντευτα και να διορθώνει τις κοινωνικές ανισότητες που προέκυψαν και από ανάλογες πρακτικές».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα