Το ΔΝΤ απαιτεί ανοιχτά μαγαζιά όλες τις Κυριακές του χρόνου

Nέα βόμβα βάζει στους εργαζόμενους το ΔΝΤ αφού ζητά τα καταστήματα να είναι ανοιχτά όλες τις Κυριακές του χρόνου, χωρίς εξαιρέσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Εθνους, η κυβέρνηση βρέθηκε ενώπιον μιας νέας απαίτησης του Ταμείου που με email ζήτησε να υπάρξει πλήρης απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αυτές οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ ζήτησαν από την κυβέρνηση να νομοθετήσει μέσα στο Δεκέμβριο προκειμένου η αγορά να λειτουργεί ελεύθερα και τις 52 Κυριακές του χρόνου, κάτι που η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας απέρριψε.

Στο ηλεκτρονικό μήνυμα, μάλιστα, το οποίο εστάλη ξεχωριστά από τους άλλους δανειστές, γινόταν η σημείωση ότι το μέτρο αυτό περιλαμβάνεται στην πρώτη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ που δεν εφαρμόστηκε.

Η απάντηση του υπουργείου Οικονομικών ήταν αρνητική με το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου ώστε να καθοριστούν γενικά ποιοτικά και ποσοτικά κριτήρια με βάση τα οποία μια περιοχή θα χαρακτηρίζεται τουριστική.

Σε αυτές τις περιοχές, σημείωσε το υπουργείο, οι αντιπεριφερειάρχες θα μπορούν να αποφασίζουν τον αριθμό των Κυριακών αλλά και τον χρόνο που θα είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα. Οι αντιπερειάρχες θα έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν γι αυτές τις περιοχές τον αριθμό των Κυριακών αλλά και τον χρόνο που θα είναι ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα