Το ΔΝΤ “βλέπει” μαύρα σύννεφα πάνω από τη Γερμανία λόγω Brexit

Μαύρα σύννεφα πάνω από τη Γερμανία λόγω Brexit “βλέπει” το ΔΝΤ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του στελέχους του Ταμείου, Ενρίκα Ντεράγιας, ή εξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενδέχεται να χαμηλώσει την πρόβλεψη του ρυθμού ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας τις ερχόμενες εβδομάδες.

Η Βρετανία είναι σημαντικός εμπορικός εταίρος της Γερμανίας και σημαντικές αλλαγές στην οικονομική σχέση μεταξύ των δύο χωρών θα έχουν αντίκτυπο στη Γερμανία, είπε η Ένρικα Ντετραγιάς, βοηθός διευθύντρια του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου, σε τηλεφωνική συνδιάσκεψη για την πιο πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ για τη Γερμανία και τις γενικές συστάσεις του.

«Σε ό,τι αφορά τη νέα πρόβλεψη, ασφαλώς σκεφτόμαστε μια αναθεώρηση προς τα κάτω», ανέφερε για να προσθέσει: «Ήδη υποδεικνύουμε στην έκθεσή μας ότι το βρετανικό δημοψήφισμα ενείχε κίνδυνο μείωσης. Δεν θα μάθουμε πώς θα διαμορφωθεί αυτή η νέα σχέση για αρκετό καιρό».

Στην πρόβλεψή του, που συντάχθηκε πριν διεξαχθεί το δημοψήφισμα, το ΔΝΤ αύξησε ελαφρώς την πρόβλεψή του για το 2016, προβλέποντας ότι η γερμανική οικονομία θα παρουσιάσει ανάπτυξη της τάξης του 1,7%, σε σύγκριση με προηγούμενες προβλέψεις του 1,5%. Μείωσε όμως την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη το 2017 στο 1,5% από το 1,6%.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα