“Το ΔΝΤ πρέπει να αποφασίσει για το χρέος – Mπορεί να πετύχει πλεόνασμα η Ελλάδα”

To μπαλάκι στο ΔΝΤ πέταξε ο Πιέρ Μοσκοβισί αναφερόμενος στο ζήτημα του ελληνικού χρέους ενώ σχολίασε μεταξύ άλλων και τις εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν για ανάπτυξη 2,1% στην Ελλάδα το 2017.

“Εάν θέλουμε ισχυρή ανάπτυξη πρέπει να συμφωνήσουμε γρήγορα» δήλωσε χαρακτηριστικά o ευρωπαίος επίτροπος στον απόηχο της ανακοίνωσης από την Κομισιόν. Σύμφωνα με τον ίδιο, η υψηλή αβεβαιότητα μπορεί να αρχίσει να περιορίζεται.

Παράλληλα, ο Μοσκοβισί  χαρακτηρίζει «πολύ καλά νέα» το γεγονός ότι το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας έφτασε το 2016 στο 4,2%, καθώς ήταν εννέα φορές υψηλότερες απ’ ό,τι αναμενόταν.

Ο ίδιος εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η Ελλάδα μπορεί να πετύχει πλεόνασμα 1,7% το 2017 και 3,5% το 2018, ενώ επεσήμανε ότι η Ελλάδα και οι δανειστές της πρέπει να εργαστούν γρήγορα για μια γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης στο επόμενο Eurogroup.«Ελπίζω για συμφωνία στις 22 Μαΐου.Από εμάς εξαρτάται το ολοκληρώσουμε τις διαπραγματεύσεις.Ελπίζω ότι η συμφωνία θα είναι ευρύτερα εφικτή» είπε χαρακτηριστικά.

Για το χρέος

Όσον αφορά στο ελληνικό χρέος, ο Μοσκοβισί πέταξε το μπαλάκι στο ΔΝΤ, επισημαίνοντας ότι «το ζήτημα του χρέους απαιτεί σημαντική απόφαση από το ΔΝΤ ότι είναι ο εταίρος που χρειαζόμαστε».

Πάντως, ο ίδιος δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος για την Ελλάδα.«Το Grexit δεν πρέπει να συμβεί και δεν θα συμβεί» είπε και δήλωσε πεπεισμένος ότι θα γίνουν τα επόμενα δυο βήματα: επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης και παγκόσμια συμφωνία.
«Είναι αυτό που χρειάζονται οι Έλληνες και αξίζουν όσο αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.Οι εταίροι θα δράσουν με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα