“Το ζητούμενο είναι το καλοκαίρι του 2018 να βγούμε από την επιτροπεία”

Στην τηλεόραση της ΕΡΤ μίλησε το πρωί της Μεγάλης Τρίτης ο Δημήτρης Βίτσας και αναφέρθηκε στη διαπραγμάτευση.«Το ζητούμενο είναι το καλοκαίρι του 2018 να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα και να βγούμε από την επιτροπεία, ώστε η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές, να ανακυκλώνει το χρέος της και να οικοδομεί το κοινωνικό της κράτος, με κεντρικό στοιχείο την τραπεζική σταθερότητα», δήλωσε αρχικά  ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

¨Ολα πρέπει να γίνουν με διαφάνεια και διαύγεια”

Επίκεντρο της διαπραγμάτευσης είναι το χρέος, και στοιχείο της διαπραγμάτευσης παραμένει τί θα συμβεί στους χαμηλοσυνταξιούχους, δηλαδή τη συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων, τόνισε ο κ. Βίτσας για να προσθέσει: «Μπροστά μας είναι η εαρινή σύνοδος του ΔΝΤ στις 21 -23 Απρίλη. Ενώ οι συζητήσεις συνεχίζονται, όλα πρέπει να γίνουν με διαφάνεια και διαύγεια. Εάν το ΔΝΤ πει ότι «δεν συμμετέχω» τί συζήτηση να κάνουμε», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Για τις εξελίξεις σε Συρία και Τουρκία 

Αναφορικά με τις εξελίξεις στη Συρία αλλά και στην Τουρκία, ο κ.Βίτσας τόνισε:«Η Ελλάδα έχει κάνει πολλά και θα κάνει περισσότερα για την ειρήνη στην περιοχή.Με τόσα προβλήματα και τόσο επιθετική ρητορική, ελπίζω ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Τουρκία δεν θα έχει επίδραση στις γύρω χώρες και στο προσφυγικό», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα