«Το ημερολόγιο ενός τρελού»

Το αριστούργημα του Νικολάι Γκόγκολ «Το ημερολόγιο ενός τρελού» με τον Δημήτρη Γιώτη  ολοκληρώνει τον δεύτερο κύκλο παραστάσεων την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017, μετά από δύο χρόνια επιτυχίας και όπως ήταν προγραμματισμένο στο Θέατρο Eliart (Κωνσταντινουπόλεως 127, Βοτανικός, τηλ.: 210-3477677).

Μια παράσταση, που γνώρισε την αποδοχή κοινού και κριτικών και σημείωσε μεγάλη καλλιτεχνική κι εμπορική επιτυχία. Ο Δημήτρης Γιώτης στον ρόλο του Ποπρίστσιν, σ’έναν κωμικοτραγικό ρόλο, που αφυπνίζει συνειδήσεις και στο παρελθόν αναμετρήθηκαν ο Δημήτρης Χόρν, ο Θύμιος Καρακατσάνης, ο Κώστας Καρράς, ο Λάκης Λαζόπουλος και ο Στάθης Ψάλτης.

 «Έναν άνθρωπο μωρέ!! Αυτό χρειάζομαι έναν άνθρωπο. Να δω και να μιλήσω μ’ έναν άνθρωπο…. άντρα ή γυναίκα δεν έχει σημασία. Μ’ έναν άνθρωπο…».

Η μοναξιά του ουρλιάζει! Τόσο σημερινό και τόσο απειλητικά επικίνδυνο!

Σήμερα που ο άνθρωπος ζει μόνος του, πράττει μόνος του, διεκδικεί μόνος του, είναι επιτακτική ανάγκη να τονιστεί αυτή η τάση, που τον οδηγεί να κλείνεται ολοένα στον εαυτό του.

Η πορεία στα σκοτεινά μονοπάτια της ψυχής του Ποπρίστσιν, η μάχη με τους προσωπικούς του δαίμονες μέχρι την «ελευθερία» του μυαλού, το «πέταγμα» της ύπαρξης για το Ανώτερο Εγώ του!

«Σαραντατρείς βουρδουλιές προσγειώθηκαν στην πλάτη μου… μωρέ και βασιλιάς να μην είμαι, άνθρωπος τον άνθρωπο γιατί να τον χτυπάει έτσι;»

Όπως στη ζωή, το γέλιο μπερδεύεται με το δάκρυ και το δάκρυ με τη χαρά της ζωής.

Μια κωμωδία βαθειά συναισθηματική με ένα φινάλε συγκινησιακό και απρόσμενο…

 ΕΡΜΗΝΕΙΑ: Δημήτρης Γιώτης

 ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Απόδοση – διασκευή: Δημήτρης Γιώτης

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Γιώτης, Αλέξανδρος Κλημόπουλος

Σκηνικά: Δέσποινα Βολίδη

Κοστούμια: Celebrity Skin

Φωτισμοί: Θανάσης Ρουμελιώτης

Μουσική επιμέλεια: Ομάδα Namaste

Φωτογραφίες: Δημήτρης Ευλαμπίδης

Έγχρωμες φωτογραφίες: Ζώης Τριανταφύλλου – Σφακιανάκης

Art work: Γεράσιμος Αμπάτης

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα