«Το κλίμα γυρίζει και ο χρόνος κυλάει υπέρ μας»

Παρά τις δημοσκοπήσεις που δίνουν ξεκάθαρο προβάδισμα στην Νέα Δημοκρατία, στον ΣΥΡΙΖΑ –όπως αναφέρουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου– υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι που τους γεμίζουν με αισιοδοξία και τους κάνουν να πιστεύουν ότι ο χρόνος λειτουργεί υπέρ της κυβέρνησης.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι λόγοι αυτοί είναι:
Α) Η οικονομία έχει γυρίσει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και η ανεργία μειώνεται συνεχώς. Οι προοπτικές είναι ακόμα καλύτερες. Επομένως, το γενικό κλίμα στην κοινωνία θα αρχίσει να αλλάζει.

Β) Όσο περνάει ο καιρός θα αναδεικνύεται περισσότερο το «ηγετικό έλλειμμα» του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Όσο πιο πολύ εμφανίζεται, τόσο πιο πολύ χάνει ο Μητσοτάκης», λένε χαρακτηριστικά.

Από το Μέγαρο Μαξίμου σημειώνουν πως το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες το α’ εξάμηνο του 2018 έχει αποκλειστεί οριστικά, ενώ το πιο πιθανό είναι ο Αλέξης Τσίπρας να επιλέξει διπλή εκλογική αναμέτρηση (εθνικές και ευρωεκλογές) τον Ιούνιο του 2019. «Ο Τσίπρας δεν θέλει να χάνει ούτε στο τάβλι και δεν σταματάει ούτε στιγμή να πιστεύει στην τελική νίκη», λέει για τον πρωθυπουργό στενός συνεργάτης του που εξηγεί ότι «αυτόν τον συνδυασμό μαχητικότητας και αισιοδοξίας τον έχει “περάσει” σε όλο το επιτελείο του Μαξίμου».

Την ίδια ώρα, στο πρωθυπουργικό επιτελείο «διαβάζουν» τις δημοσκοπήσεις από τη δική τους οπτική γωνία, υποστηρίζοντας ότι «ο χρόνος λειτουργεί υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ δεν λείπουν τα κομματικά στελέχη που δεν διστάζουν να πουν ότι οι δημοσκοπήσεις είναι «στημένες».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα