Το μεγαλείο της υποκρισίας!

Αυτά συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα… Ή μάλλον, συμβαίνουν μόνο στον μαγικό κόσμο της ΕΠΟ. Ενώ η Πειθαρχική επιτροπή έχει απορρίψει εννιά – παρακαλώ – αγώνες που είχε προτείνει ως «ύποπτους για χειραγώγηση» η εταιρία Sportradar, την Τετάρτη (24/6) η Ομοσπονδία ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την εν λόγω εταιρία, ακριβώς για να εντοπίζονται τα… επικίνδυνα παιχνίδια!

Ο δε πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του για την απαιτούμενη τεχνογνωσία και τη συνεργασία που χρειάζεται μεταξύ της Πολιτείας, της Δικαιοσύνης και της Αστυνομίας.

Να θυμίσουμε ότι μέχρι και πριν λίγες μέρες, η Πειθαρχική Επιτροπή απέρριπτε με συνοπτικές διαδικασίες τις υποθέσεις που αφορούσαν «ύποπτα για χειραγώγηση» παιχνίδια, βασιζόμενη στη μοναδική πατέντα της Ελληνικής Ομοσπονδίας, η οποία κάθε άλλο παρά εναρμονισμένη με το καταστατικό της UEFA ήταν, βάσει της οποίας για να κατηγορηθεί μία ομάδα έπρεπε να συμμετέχουν στο στήσιμο από τρεις παίκτες και πάνω!

Πριν λίγες ημέρες επίσης, η ΕΠΟ προχώρησε στην τροποποίηση της εν λόγω διάταξης, αλλάζοντας το σχετικό άρθρο. Πλέον, απαιτείται η εμπλοκή ενός παίκτη ή και παράγοντα!

Όλα αυτά, ενώ έχουν ήδη «απορριφθεί» εννιά προτάσεις της sportradar για «ύποπτα» παιχνίδια! Το «παρών» στην εκδήλωση παρουσίασης της συνεργασίας, έδωσε ο Αντρέας Κράνιχ, ο οποίος είναι ο αρμόδιος για τη σύνταξη των εκθέσεων που χαρακτηρίζουν «ύποπτο» ένα παιχνίδι. Με άλλα λόγια, είναι ο άνθρωπος του οποίου οι εισηγήσεις πήγαν στον κάλαθο των αχρήστων από την ελληνική αθλητική δικαιοσύνη, η οποία στηρίχθηκε ακριβώς στην πατέντα της ΕΠΟ για τους τρεις παίκτες που έπρεπε να εμπλέκονται!

Ο Κράνιχ ξεκαθάρισε πως τα στοιχεία που δίνει η εταιρία είναι αξιόπιστα, με τους ανθρώπους της ΕΠΟ να συμφωνούν, ενώ το προηγούμενο διάστημα είχαν απορριφθεί οι εισηγήσεις του! Εκπληκτικά πράγματα… κοινής ελληνικής παράνοιας!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα