Το Μουντιάλ 2018… παραμένει στη Ρωσία!

Ποδόσφαιρο και πολιτική είναι δύο διαφορετικές καταστάσεις! Είναι; Θεωρητικά ναι. Στην πράξη, όμως, αποδεικνύεται το ακριβώς αντίθετο. Η πολιτική εμπλέκει το ποδόσφαιρο στους σκοπούς της και η όλη κατάσταση αρχίζει να περιπλέκεται…

Προφανώς, η FIFA είχε δεχθεί «εισήγηση», προκειμένου να επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία, ως μία μορφή… παράπλευρης τιμωρίας, για τα τεκταινόμενα στην Ουκρανία. Με τον όρο «κυρώσεις», εννοούμε την απόσυρση της ανάθεσης διεξαγωγής του Μουντιάλ 2018 στη Ρωσία και την ανάθεση της διοργάνωσης σε άλλη χώρα!

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία συζήτησε για το συγκεκριμένο θέμα, γεγονός που αποδεικνύεται ότι τέθηκε και μάλιστα από υψηλούς κύκλους. Μετά από διάφορες διεργασίες που έγιναν και μετά από επαφές που υπήρξαν στο παρασκήνιο, η FIFA κατέληξε στην απόφαση να μην προχωρήσει σε κυρώσεις απέναντι στη Ρωσία. Με άλλα λόγια, η διοργάνωση θα διεξαχθεί κανονικά στη μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα, παρά το παρασκήνιο και τα όσα είχαν ακουστεί το προηγούμενο διάστημα για τον τρόπο που διεξήχθη η ψηφοφορία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα