Το Μπάρι απειλεί το Μέγαρο Μαξίμου

Με τους βουλευτές της κυβέρνησης να αξιοποιούν στο έπακρο την δήλωση του Αλέξη Τσίπρα πως χωρίς συμφωνία για το χρέος τα μέτρα δεν θα εφαρμοστούν, η διάσκεψη των G7 στο Μπάρι από την Πέμπτη, απειλεί να τινάξει στον αέρα την κυβερνητική ηρεμία.
Και αυτό γιατί στα περιθώρια της και στα πλαίσια του Washington Group εκτιμάται πως θα συζητηθεί και το θέμα του ελληνικού χρέους οπότε και πριν την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στις 18 Μαΐου, οι βουλευτές θα μπορούν να έχουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τα όσα θα ακολουθήσουν. Αυτό ακριβώς το ενδεχόμενο είναι που προβληματίζει το Μέγαρο Μαξίμου καθώς μια αρνητική έκβαση στο Μπάρι αφοπλίζει την επιχειρηματολογία τόσο του πρωθυπουργού όσο και των βουλευτών. Σε αυτή την περίπτωση, είναι περισσότερο από βέβαιο ότι η ψηφοφορία στην ελληνική βουλή απειλείται και μαζί με αυτή και η συμφωνία.
«Χωρίς το χρέος δεν έχουν νόημα τα μέτρα. Είναι πολύ σκληρά αλλά μπορούμε να τα ψηφίσουμε μόνο στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού που θα μας επιτρέψει να βγούμε από το οικονομικό αδιέξοδο» σχολιάζει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην «Α». «Διαφορετικά δεν ξέρω πόσοι είναι διατεθειμένοι να ψηφίσουν κάτι που δεν πιστεύουν για μια υποσχετική…» συμπληρώνει.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα