Το «μυστικό δείπνο» Μητσοτάκη στην Κηφισιά

Την ευκαιρία να συζητήσει με τρεις κορυφαίους πολιτικούς παράγοντες της χώρας είχε λίγο πριν τα Χριστούγεννα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην οικία του στην Κηφισιά όπως αποκάλυψαν τα Νέα.

Στο σπίτι του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκαν οι Προκόπης Παυλόπουλος, Γιάννης Στουρνάρας και Παναγιώτης Πικραμμένος συνοδευόμενοι άπαντες με τις συζύγους τους.

Το μενού επιμελήθηκε ως οικοδέσποινα η Μαρέβα Μητσοτάκη- και μεταξύ άλλων περιελάμβανε ψάρι- ενώ αν και επρόκειτο για δείπνο με πολιτικές προεκτάσεις, στο τραπέζι κυριάρχησαν οι οικογενειακές ιστορίες.

Το ζεύγος Πικραμμένου έφτασε πρώτο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ακολούθησε το ζεύγος Στουρνάρα, ενώ το ζεύγος Παυλόπουλου έφτασε τελευταίο στην Κηφισιά και ήταν το πρώτο που αποχαιρέτισε.

Το δείπνο εκκρεμούσε από τα τέλη Νοεμβρίου. Αρχικά είχε σχεδιαστεί να είναι μόνο ανάμεσα στον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Παυλόπουλο, αλλά την τελευταία στιγμή ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε τις δύο επιπλέον προσκλήσεις, έχοντας ενημερώσει τον κ. Παυλόπουλο.

Στόχος να λειανθούν οι προσωπικές σχέσεις μεταξύ των κ.κ. Παυλόπουλου και Μητσοτάκη, αλλά ο πρόεδρος της ΝΔ- σύμφωνα με την εφημερίδα- επιδίωξε να αναλάβει και ρόλο μεσολαβητή, για μία νέα προσέγγιση ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον κ. Στουρνάρα.

Αυτή ήταν η πρώτη πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας στην οικία του κ. Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν είχε καταφέρει να παραβρεθεί στο δείπνο που οργανώθηκε για τον κ. Παυλόπουλο στην κατοικία της οικογένειας Μητσοτάκη- όπου ανέλαβε χρέη οικοδέσποινας η Ντόρα Μπακογιάννη- καθώς ήταν κεντρικός ομιλητής σε συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη.

Η ειδική σχέση ανάμεσα στον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Στουρνάρα, που διευκολύνεται και από την κοινή περιοχή διαμονής, ήταν φανερή και στο τραπέζι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επισημαίνει ότι ο κ. Πικραμμένος διατηρεί προσωπική επαφή και με όλους τους συνδαιτυμόνες του δείπνου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα