Το μυστικό η αλλαγή του ΑΦΜ

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Πάτρα για τα εγκαίνια του νέου αυτοκινητόδρομου, έκανε και μία αθλητική αποκάλυψη και μάλιστα ιδιαίτερα σημαντική.

Ένας Αχαιός δημοσιογράφος τον ρώτησε για την Παναχαϊκή και για το τι θα συμβεί με τα καταγεγραμμένα χρέη της ομάδας όταν θα επιστρέψει – του χρόνου δηλαδή – στις επαγγελματικές κατηγορίες. Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ξεκάθαρα αποκαλύπτοντας την τροπολογία που θα περάσει σύντομα:

«Μια ομάδα που ήταν ΠΑΕ, έγινε Ερασιτεχνική λόγω υποβιβασμού στη Γ’ Εθνική και ξαναγίνεται ΠΑΕ, ανεβαίνοντας εκ νέου στην επαγγελματική κατηγορία, θα έχει το περιθώριο να επιλέξει αν θα διατηρήσει το παλιό ΑΦΜ, και άρα θα την ακολουθούν τα παλιά χρέη, ή θα ανοίξει νέο ΑΦΜ οπότε δεν θα την ακολουθούν τα παλιά χρέη τα οποία θα συνεχίσουν να βαραίνουν την παλιά ΠΑΕ. Αυτό θα μπορεί να συμβεί έως δύο φορές..»

Με αυτόν τον τρόπο, οι ομάδες που θα δεχθούν να αλλάξουν ΑΦΜ και να θυσιάσουν το έμβλημά τους – και να παρουσιάσουν κάποιο παρεμφερές φυσικά – θα μπορούν να το κάνουν δύο φορές. Σημασία έχει πότε ακριβώς θα περάσει η τροπολογία και πότε θα τεθεί σε ισχύ, διότι δεν είναι λίγες οι ποδοσφαιρικές ομάδες που έχουν τέτοιου είδους εκκρεμότητες με την εφορία!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα