«Το μόνο ταξίδι της ζωής του»

Με τον Κώστα Αρζόγλου σε σκηνοθεσία Ηλία Καρελλά

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της περσινής σεζόν με τον «Ερωτόκριτο», η παιδική σκηνή Ηλία Καρελλά πρόκειται να παρουσιάσει «Το μόνο της ζωής του ταξείδειον», ένα από τα σπουδαιότερα διηγήματα της ελληνικής λογοτεχνίας σε ειδική διασκευή για παιδιά από Κυριακή 25 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 11.30 το πρωί στη σκηνή του θεάτρου Κάππα (Κυψέλης 2).

Στο διήγημα-παραμύθι του Γεώργιου Βιζυηνού τον ρόλο του ονειροπόλου παππού έρχεται να ερμηνεύσει μοναδικά στη σκηνή ο Κώστας Αρζόγλου. Μαζί με έναν μεγάλο θίασο ηθοποιών και μουσικών, θα ταξιδέψουμε από τη Θράκη ως την Κωνσταντινούπολη συντροφιά με τη μαγική φωνή και το σαντούρι της Αρετής Κετιμέ.

karellas_taksidi_AΗ αριστουργηματική γραφή του Βιζυηνού εμπνέει το γνωστό σκιοπαίκτη και σκηνοθέτη Ηλία Καρελλά να ζωντανέψει τη συγκινητική ιστορία του Γιωργή, ενός παιδιού που ξεκινά από τον τόπο του, τη Βιζύη της Ανατολικής Θράκης, για να μαθητεύσει σε ραφτάδικο της Κωνσταντινούπολης και το ταξίδι της επιστροφής του με σκοπό να συναντήσει για τελευταία φορά το πιο αγαπημένο του πρόσωπο. Η θεατρική εκδοχή του διηγήματος είναι μια περιπέτεια γεμάτη συγκίνηση, αγωνία και χιούμορ, που πλημμυρίζει από μυρωδιές, αρώματα και μουσικά ακούσματα της Πόλης, μπολιάζεται με τα πιο γνωστά κι αγαπημένα λαϊκά παραμύθια, ενώ φωτίζει μια από τις πιο τρυφερές σχέσεις στην οικογένεια, τη σχέση παππού-εγγονού.

Πρωταγωνιστούν αλφαβητικά: Κώστας Αρζόγλου, Αρετή Κετιμέ, Ζαχαρούλα Κληματσάκη, Έκτορας Κυριάκου, Ιωάννα Μυλωνά, Φάνης Παυλόπουλος, Χρήστος Σύγγελος, Νίκος Τουρνάκης, Νικόλας Φραγκιουδάκης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα