Το νομοσχέδιο που τιμωρεί τον… αυνανισμό

Στη νέα πραγματικότητα που ξημέρωσε στην Αμερική του Ντόναλντ Τραμπ ο πόλεμος κατά των αμβλώσεων κατέχει μια από τις υψηλότερες θέσεις στην πολιτική του ατζέντα, έχοντας γίνει ήδη μέσα σε λίγες εβδομάδες σοβαρές νομοθετικές κινήσεις που έχουν ξεσηκώσει πλήθος γυναικών σε όλο τον κόσμο και το Τέξας έχει κάποιους από τους πιο περιοριστικούς νόμους της άμβλωσης στις ΗΠΑ.

Στην Οκλαχόμα για παράδειγμα κατατέθηκε νομοσχέδιο με το οποίο υποχρεώνονται οι γυναίκες να πάρουν άδεια από τον σεξουαλικό τους σύντροφο προκειμένου να προβούν σε άμβλωση. Στο Τέξας, πάλι, οφείλουν να δηλώσουν εάν επιθυμούν ταφή ή αποτέφρωση, ακόμα και αν πρόκειται για αποβολή και όχι για άμβλωση, ενώ επιχειρείται να εδραιωθεί η πεποίθηση ότι οι έγκυες είναι απλά «οικοδέσποινες» των αγέννητων μωρών τους.

Στον κίνδυνο να μετατραπούν οι γυναίκες σε «ανθρώπινες θερμοκοιτίδες», η Jessica Farrar, Δημοκρατική νομοθέτης στη Βουλή Αντιπροσώπων του Τέξας, κατέθεσε προ λίγων ημερών ένα ρηξικέλευθο νομοσχέδιο με αριθμό 4260: Εφόσον στο πλαίσιο της προστασίας της αγέννητης ζωής απαγορεύεται και τιμωρείται η άμβλωση, ομοίως θα πρέπει να τιμωρείται και ο ανδρικός αυνανισμός!

Η νομοθέτης δεν ευελπιστεί σε ψήφιση του νομοσχεδίου. Σκοπός της είναι να καταγγείλει και να καταδείξει τη χειραγώγηση που υφίστανται οι γυναίκες που επιθυμούν (ή αναγκάζονται) να τερματίσουν την εγκυμοσύνη τους στην Αμερική όταν εξαναγκάζονται να καθίσουν και να ακούσουν μια διάλεξη σχετικά με τις ηθικές επιπτώσεις της έκτρωσης, να δουν εικόνες από έμβρυα, να υποβληθούν σε παρεμβατικό κολπικό υπερηχογράφημα για να ακούσουν τον κτύπο της καρδιάς του εμβρύου ή προειδοποιούνται για τον συνδυασμό άμβλωσης και καρκίνου του μαστού, ακόμα και αν αυτός ο ισχυρισμός έχει πια ιατρικά διαψευστεί.

«Είναι σαφές ότι πρόκειται για χειραγώγηση», δήλωσε η κα Farrar, της οποίας το νομοσχέδιο προτείνει ένα αρσενικό ισοδύναμο για κάθε βήμα, συμπεριλαμβανομένης μιας “δακτυλικής εξέτασης”.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, της πολεμικής κατά των αμβλώσεων και υπό το πρίσμα της προστασίας της αγέννητης ζωής η νομοθέτης εισηγείται την επιβολή προστίμου 100$ σε όποιους «εκπέμπουν εκτός του γυναικείου κόλπου ή εκτός ιατρικών εγκαταστάσεων» και όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η ίδια:

«Κανένας σπόρος δεν πρέπει να πάει χαμένος».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα