Το πήρε γιατί το άξιζε!

Αν από την Εθνική μας ομάδα έλειπε ο Γιάννης Αντεντοκούμπο και ο Κώστας Κουφός, από την Εθνική Σερβίας έλειπαν πέντε βασικά στελέχη. Αυτό, όμως, δεν μειώνει το φοβερό και τρομερό κατόρθωμα της Εθνικής Σλοβενίας. Για πρώτη φορά στη σύντομη ύπαρξή της, η μικρή αυτή βαλκανική χώρα κατέκτησε το Ευρωμπάσκετ και έγραψε ιστορία.

Από τα πρώτα λεπτά του τελικού φάνηκε πως ο αγριεμένος Ντράγκιτς θα οδηγήσει την ομάδα του στο θρίαμβο. Έβαλε καλάθια με τον τσαμπουκά του, με το έτσι θέλω, απλά έπαιρνε την μπάλα, περνούσε τους πάντες με ταχύτητα και την άφηνε μαεστρικά στο καλάθι. Μετά όταν κουράστηκε άρχισε τα τρίποντα κι έφτασε τους 35 πόντους. Και στο τέλος όταν έπαθε κράμπα, είδε τους… ξεκούραστους συμπαίκτες του, τον Πρέπελιτς και τον Ράντολφ να αναλαμβάνουν δράση. Παράλληλα, ο Ντόνσιτς, όσο αγωνίστηκε, έδωσε κι αυτός λύσεις, αν και άστοχος από μακριά.

Το 93 -85 αποδεικνύει πως οι Σλοβένοι πήγαν το ματς στην επίθεση. Οι Σέρβοι είχαν τον Μπογκντάνοβιτς σε ηγετικό ρόλο, αλλά έχασε εννέα τρίποντα και οι 22 πόντοι του δεν έφταναν.

Η Σλοβενία γίνεται η 15η χώρα που κατακτά χρυσό ευρωπαϊκό μετάλλιο.

Πρώτη είναι η Σοβιετική Ένωση με 14 και ακολουθεί η Γιουγκοσλαβία με πέντε, ενώ η Σερβία όσο ήταν ενωμένη με το Μαυροβούνιο έχει κατακτήσει τρία. Στα τρία χρυσά είναι και οι Ισπανοί με τους Λιθουανούς. Στα δύο η Ιταλία και η Ελλάδα και από ένα έχουν Τσεχοσλοβακία, Γαλλία, Ρωσία, Ουγγαρία, Λετονία, Γερμανία, Αίγυπτος, τώρα και η Σλοβενία.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα