«Το Παιδί με την Κουρδιστή Καρδιά» από την προσεχή Πέμπτη στα σινεμά

Βρισκόμαστε στο Εδιμβούργο, το σωτήριο έτος 1874. Ο Ζακ, ο οποίος γεννήθηκε με παγωμένη καρδιά, δεν έχει πολλές ελπίδες να επιβιώσει και η μητέρα του τον εγκαταλείπει στα χέρια της γιατρού – μάγισσας, μαίας, προστάτιδας των ορφανών – Μαντλέν, η οποία τοποθετεί ένα ρολόι κούκο μέσα στο στήθος του. Στο ορφανοτροφείο της Μαντλέν, λοιπόν, ο Ζακ θα γνωρίσει τη ζωή ανάμεσα σε φιάλες δακρύων, σε αυγά παραγεμισμένα με αναμνήσεις και πλάι σ’ έναν τύπο με μουσική σπονδυλική στήλη!

Καθώς ο Ζακ μεγαλώνει, η γιατρός Μαντλέν τον ενημερώνει ότι η καρδιά του είναι δυστυχώς πολύ εύθραυστη για ευαίσθητα συναισθήματα και συγκινήσεις, οπότε δεν πρέπει ποτέ – μα ποτέ – να ερωτευτεί. Απαγορεύεται δια ροπάλου. Όπως είναι λογικό, βέβαια, αυτός κάνει ακριβώς το αντίθετο μπλέκοντας με πάθος και ένταση σε δακρύβρεχτες καταστάσεις. Το αντικείμενο της αγάπης του είναι – για πρώτη του φορά στην τρυφερή ηλικία των δέκα ετών – η Μις Ακακία, μια διοπτροφόρος ηθοποιός δρόμου με συγκλονιστική φωνή. Τώρα πια όμως η ζωή του Ζακ μπαίνει σε διπλό κίνδυνο, καθώς δεν κινδυνεύει μόνο η καρδιά του από πιθανότητα έκρηξης έντονων συναισθημάτων, αλλά και η φυσική του ασφάλεια, μιας και είχε τη φαεινή ιδέα να επιτεθεί στο νταή του σχολείου, για τα όμορφα μάτια της λυρικής καρδιοκλέφτρας.

Κάπου εκεί, λοιπόν, είναι που ξεκινάει και το μαγικό μας ταξίδι, από το Εδιμβούργο μέχρι το Παρίσι και από εκεί προς την όμορφη Ανδαλουσία, όπου βρίσκεται και το σπίτι της Μις Ακακίας. «Το Αγόρι με την Κουρδιστή Καρδιά» του Ματίας Μαλζέ είναι μια φανταστική, εφευρετική ιστορία αγάπης, μέσα από την οποία, ο Ζακ γνωρίζει τις μεγάλες χαρές, όπως επίσης και τις μεγάλες δυστυχίες του να έχει κανείς μια πλήρως λειτουργική, ανθρώπινη καρδιά.

Η ταινία «Το Παιδί με την Κουρδιστή Καρδιά» θα προβάλλεται από τις 25 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα