Το παράδειγμα της Πόρτο φάρος για κάθε ευρωπαϊκό σύλλογο

Σε μία ιδιότυπη λίστα προστέθηκε… άθελά του ο Γιούρκας Σεϊταρίδης! Ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική μας ομάδα το 2004, εξαργύρωσε αυτή την επιτυχία με μία μεγάλη μεταγραφή, αλλά τελικά το μεγαλύτερο κέρδος το έβγαλε η Πόρτο.

Οι «Δράκοι» αναδεικνύονται ως η ομάδα με τα περισσότερα κέρδη τα τελευταία χρόνια από πωλήσεις παικτών και αυτή η ανάδειξη προήλθε μετά και το νέο ντιλ που κατόρθωσε, αυτή τη φορά με αρωγό τη Ρεάλ Μαδρίτης που έδωσε περίπου 31,5 εκατομμύρια ευρώ για να κάνει δικό της τον Ντανίλο.

Η Πόρτο κέρδισε γύρω στα 18,5 εκατομμύρια από αυτή τη μεταγραφή (καθώς τον είχε αγοράσει με 13 εκ.) και αυτά τα χρήματα προστέθηκαν στα υπόλοιπα 570 που μπήκαν στα ταμεία της ομάδας από το2004 και έπειτα.

Ο Γιούρκας, λοιπόν, είναι ένας από τους πολλούς παίκτες που πούλησε η Πόρτο τα τελευταία ένδεκα χρόνια. Μετά από υπολογισμούς, το πόρισμα είναι ότι ο σύλλογος από το Οπόρτο έχει κερδίσει από τις πωλήσεις παικτών 600 εκατομμύρια ευρώ! Μιλάμε για ποσό ιλιγγιώδες που σημαίνει ετήσια έσοδα από πωλήσεις κοντά στα 50 εκατομμύρια!

Και δεν είναι μόνο τα λεφτά. Η Πόρτο όλα αυτά τα χρόνια δεν είναι κομπάρσος επειδή πουλάει όλα τις τα αστέρια! Μέχρι και το Champions League πήρε το 2004, το Europa League το 2011και φυσικά τα περισσότερα πρωταθλήματα στην Πορτογαλία (9/11).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα