Το πείραμα πέτυχε, πάει για αύξηση!

 

Μία μπασκετική διαδικασία που όμοιά της δεν είχαν ξαναδεί οι φίλοι του αθλήματος λαμβάνει χώρα από πέρσι τον Οκτώβρη, η Euroleague των 16 ομάδων και των 30 αγωνιστικών.

Οι όμιλοι των οκτώ ή των έξι ομάδων καταργήθηκαν και ο θεσμός πήρε μορφή πρωταθλήματος με τους μισούς να προχωρούν και τους άλλους μισούς να αποχαιρετούν. Η φετινή Euroleague δεν έχει ολοκληρωθεί για να διαπιστώσουμε την αγωνία μέχρι τέλους και αν η διαδικασία των τεσσάρων προημιτελικών θα αποτελέσει επιβεβαίωση ανωτερότητας των τεσσάρων πρώτων ομάδων!

Τα σχόλια μέχρι στιγμής είναι θετικά και όλα δείχνουν ότι ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Τζόρντι Μπερτομέου, θα προχωρήσει το σχέδιο αύξησης των ομάδων από 16 σε 18 και μετά σε 20. Με αυτόν τον τρόπο θα φτάσουμε σε κανονική περίοδο 38 αγωνιστικών, και στη συνέχεια μία τελική βαθμολογία από την οποία θα προκύπτουν τα Play Off.

Το σχέδιο του Μπερτομέου σίγουρα βολεύει την… τρίτη ελληνική ομάδα που θα διεκδικεί συμμετοχή στη Euroleague – ακόμη κι αυτή των 18 ομάδων – αφού οι Τούρκοι με τέσσερις ομάδες και οι Ισπανοί με τρεις δεν είναι εύκολο να διεκδικήσουν κι άλλες ομάδες, όταν η Ρωσία και η Ελλάδα έχουν μόνο από δύο ομάδες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα