«Το… πείραμα Τσίπρα κόστισε 100 δισ. ευρώ»

«Η λιτότητα δεν θα πρέπει να συγχέεται με τις μεταρρυθμίσεις. Στην Ελλάδα είχαμε πολλή λιτότητα και λίγες μεταρρυθμίσεις». Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει με συνέντευξη του στον EU-Observer ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να υπόσχεται –όπως γράφει ο τίτλος που επέλεξε το περιοδικό- «τέλος στη “σουρεαλιστική” εποχή».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι εφόσον εκλεγεί, θα αποστασιοποιηθεί από την ευρωπαϊκής έμπνευσης λιτότητα και θα δώσει έμφαση στις μεταρρυθμίσεις, στηρίζοντας την επιχειρηματικότητα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το δημοσίευμα γράφει για τον κ. Μητσοτάκη ότι «προηγείται στις δημοσκοπήσεις και αναμένεται να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας». Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος της ΝΔ εξηγεί, ότι «μέχρι στιγμής, δυστυχώς, κάθε φορά που μιλούσαμε στην Ελλάδα για μεταρρυθμίσεις, το πρώτο πράγμα που ερχόταν στο μυαλό ήταν οι αυξήσεις φόρων και οι περικοπές συντάξεων. Θεωρώ ότι είναι καιρός να επαναπροσδιορίσουμε τις πολιτικές μας προς όφελος των μεταρρυθμίσεων, χωρίς να αποφύγουμε τις υποχρεώσεις μας». Προτεραιότητά του θα είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας μέσω ιδιωτικών επενδύσεων, που σημαίνει «περιβάλλον φιλικό προς τη επιχειρηματικότητα».

«Διαθέτουμε ξεκάθαρο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα»

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του EU-Observer οι εκλογές είναι προγραμματισμένες για το 2019, αλλά με το Μνημόνιο που λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι και τον πρωθυπουργό να ηγείται ενός εύθραυστου κυβερνητικού συνασπισμού, το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες δεν θα πρέπει να αποκλείεται. «Η έκβαση των εκλογών δεν θα πρέπει ποτέ να θεωρείται δεδομένη. Είμαι βέβαιος ότι θα επικρατήσουμε και ότι θα κερδίσουμε τις εκλογές με σημαντική διαφορά, αλλά ο δρόμος θα είναι ούτως ή άλλως μακρύς και δύσκολος», σημειώνει ο ίδιος και προσθέτει: «Η Νέα Δημοκρατία είναι το μόνο πολιτικό κόμμα που διαθέτει ένα ξεκάθαρο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που “κοιτάει” πέρα από το τέλος του ισχύοντος προγράμματος».

«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλει να προχωρήσει σε πραγματικές μεταρρυθμίσεις, αλλά ούτε και γνωρίζει πώς να τις υλοποιήσει», τονίζει ο κ. Μητσοτάκης και προσθέτει ότι «για κανέναν δεν τίθεται θέμα 4ου προγράμματος». Απεναντίας, «θα υπάρξει μία συμφωνία για την κάλυψη των άμεσων δημοσιονομικών αναγκών της χώρας. Οι σχετικές διαπραγματεύσεις αποτελούν καθήκον του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μιλάει μόνο για έξοδο από τα προγράμματα χωρίς να παρουσιάζει έναν οδικό χάρτη για το διάστημα που θα ακολουθήσει, αλλά σε κάθε περίπτωση όσο μεγαλύτερη συναίνεση υπάρξει, τόσο το καλύτερο θα είναι για τον καθένα».

«Εντελώς σουρεαλιστικό ότι συμβαίνει στην Ελλάδα»

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι, κατά τη γνώμη του, εντελώς σουρεαλιστικό» και κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι έχει «υπερφορολογήσει την οικονομία» και «έχει σκοτώσει την όποια ανάπτυξη θα μπορούσαμε να έχουμε» με αποτέλεσμα «το πείραμα Τσίπρα» να μας έχει κοστίσει 100 δισ. ευρώ. Οι πιστωτές της Ελλάδας φέρουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης, συμπληρώνει, καθώς αποδέχθηκαν «λανθασμένο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής» που δεν στήριξε την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα