Το Ποτάμι θα ψηφίσει την πρόταση επίλυσης του Σκοπιανού

Αποφασισμένο να υπερψηφίσει την πρόταση για την επίλυση του Σκοπιανού, ασχέτως με το τι θα πράξουν οι ΑΝΕΛ, εμφανίζεται το Ποτάμι. Ένα 24ωρο πριν από τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, στελέχη του Ποταμιού αναφέρουν ότι η υπερψήφιση ή καταψήφιση της τελικής πρότασης δεν θα εξαρτηθεί από τη στάση του Πάνου Καμμένου, αλλά από το συνολικό πακέτο που θα φτάσει προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο.

Αν η πρόταση είναι προς όφελος της χώρας και έχουν απαλειφθεί όλες οι αλυτρωτικές διεκδικήσεις, τότε θα στηρίξουμε, υπογραμμίζουν συνομιλητές του Σταύρου Θεοδωράκη. Οι ίδιοι μάλιστα εκτιμούν ότι ακόμα και αν ο Πάνος Καμμένος διαφοροποιηθεί, θα υπάρξουν βουλευτές των ΑΝΕΛ, που μπορούν να φτάσουν τους τρεις, που θα υπερψηφίσουν.

Σε ό,τι αφορά τη στάση που θα κρατήσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη, στελέχη της Ποταμιού έλεγαν ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση η χθεσινή ανακοίνωση της Φώφης Γεννηματά, στην οποία η πρόεδρος του κόμματος τάσσονταν υπέρ μια λύσης με σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις «και απαραιτήτως με τις αναπόσπαστες από από αυτήν συμπληρωματικές εγγυήσεις για αποτροπή ενεργειών αλυτρωτισμού, προπαγάνδας και καταστρατήγησης του πνεύματος και της ουσίας των όσων θα συμφωνηθούν». Αναγνώριζαν πάντως ότι δεν θα είναι ικανοποιητική εξέλιξη για το νεοσύστατο Κίνημα Αλλαγής να εμφανιστούν Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι με διαφορετικές θέσεις σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.

Για Τσίπρα και Μητσοτάκη

Πηγές του Ποταμιού εκφράζουν την άποψη ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα ωφεληθεί (και σε ό,τι αφορά τη μεταμνημονιακή πορεία της χώρας) μακροπρόθεσμα από την επίλυση της εκκρεμότητας, αν και σήμερα εμφανίζεται εγκλωβισμένος. Προς επίρρωση των λεγομένων τους υπενθύμιζαν τα όσα συνέβησαν με τις ταυτότητες και τον Κώστα Σημίτη, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός δικαιώθηκε τελικά από την επιμονή του στη μη αναγραφή του Θρησκεύματος στα νέα έγγραφα.

Όσο για το Κυριάκο Μητσοτάκη, τα ίδια στελέχη υποστήριζαν ότι οι κινητοποιήσεις δημιουργούν πρόβλημα στη Ν.Δ., που εμφανίζεται χωρίς ξεκάθαρη θέση και λειτουργούν ως βόμβα στην αυλή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αντίθετα οι αντιδράσεις ήταν θετικότατες στην πρόσφατη ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στο facebook, που εξηγούσε τους 12 λόγους που ο ίδιος δεν θα συμμετείχε στην κινητοποίηση της Θεσσαλονίκης την περασμένη Κυριακή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα