Το πρωί καθηγητής, το μεσημέρι φοιτητής!

Δεν αλλάζει με τίποτα τη ζωή μέσα στο Πανεπιστήμιο και γι’ αυτόν τον λόγο συνεχίζει να φοιτά, έχοντας ήδη στην κατοχή του αρκετά πτυχία. Ο λόγος για τον Σταμάτη Γαργαλιάνο, ο οποίος παρά το γεγονός ότι είναι αν. καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, όπου διδάσκει θεατρική αγωγή, πολλές μέρες της εβδομάδας είναι φοιτητής.

Φοιτά στο Τμήμα Γαλλικής Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), όμως στόχος του είναι να συνεχίσει τις σπουδές του στο Τμήμα Ιταλικής Φιλολογίας του ΑΠΘ.

“Δε με ενδιαφέρουν τα πτυχία, με ενδιαφέρει η ζωή μέσα στο Πανεπιστήμιο”, σχολίασε ο κ. Γαργαλιάνος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και συνέχισε: “Δεν είμαι η μοναδική περίπτωση καθηγητή και φοιτητή ταυτόχρονα. Κι άλλοι είναι αυτοί που το κάνουν, για να ξανανιώσουν όμορφα. Κάθε Δεκέμβριο είναι οι κατατακτήριες εξετάσεις. Το 2014 πέρασα τακτικός φοιτητής στο Τμήμα Γαλλικής Φιλολογίας”.

Όσο για τον τρόπο με τον οποίο τον αντιμετωπίζουν οι καθηγητές του, λέει: “Υπάρχουν κάποιοι, που επειδή γνωρίζουν και την άλλη μου ιδιότητα, έχουν πιο πολλές απαιτήσεις από εμένα, άλλοι με θεωρούν ως απλό φοιτητή, ενώ κάποιοι πιο νεαροί από εμένα σέβονται τη φαλάκρα μου και τα άσπρα μου μαλλιά”. Ο ίδιος πάντως διαβεβαιώνει πως επιθυμεί να τον αντιμετωπίζουν όλοι ως έναν απλό φοιτητή. “Αρκετοί καθηγητές μου είναι σε πιο χαμηλή βαθμίδα από εμένα, σαν να λέμε ότι ένας συνταγματάρχης διδάσκεται από έναν λοχία. Όμως τους σέβομαι όλους, έχω μάθει πάρα πολλά από όλους, δεν έχω ούτε κόμπλεξ ανωτερότητας, ούτε κατωτερότητας”, σημειώνει.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα