“Το πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι η πολιτική και όχι η ηγεσία”

“Το πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι η πολιτική και όχι η ηγεσία”. Αυτό τόνισε ο Στάθης Λεουτσάκος μιλώντας στον ΣΚΑΙ. 

«Δεν έχω ακούσει κάποιον να θέτει θέμα αλλαγής ηγεσίας» στον ΣΥΡΙΖΑ, όμως έχει τεθεί θέμα αλλαγής της κυβερνητικής πολιτικής σχετικά με το νέο πρόγραμμα στήριξης, δήλωσε αρχικά ο βουλευτής του κόμματος της Κουμουνδούρου.

Το μέλος της Αριστερής Πλατφόρμας τόνισε πως κανένας στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, δεν υιοθετεί το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε με τους εταίρους, σημειώνοντας πως πρόκειται για συμφωνία η οποία, κατά δήλωση πολλών στελεχών, «αποτελεί προϊόν εκβιασμού».

Επισήμανε πως οι διαφωνούντες επιδιώκουν τη συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ, όμως συνάμα το κόμμα δεν είναι δυνατό να χάσει την αντιμνημονιακή και λαϊκή του βάση. «Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει μνημονιακό κόμμα», είπε, χωρίς να αφήσει μεγάλα περιθώρια υποχώρησης από την πλευρά της αριστερής πτέρυγας.

Αντίθετα τόνισε ότι «μπορεί να υπάρξει επανατοποθέτηση της κυβέρνησης», ουσιαστικά πετώντας το μπαλάκι στην πλευρά του Αλέξη Τσίπρα. «Αύριο μπορεί να υπάρξουν δυνατότητες η κυβέρνηση να αποφύγει τον εκβιασμό ή να φανεί ότι υπάρχουν κι άλλες λύσεις», προσέθεσε.

Μάλιστα, ο κ. Λεουτσάκος άφησε ξεκάθαρα ανοιχτό το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, σημειώνοντας ότι με τη διαπραγμάτευση αποδείχτηκε πως εντός ευρωζώνης – με τη μορφή που αυτή έχει λάβει – είναι πολύ δύσκολο να ακολουθηθεί η λαϊκή εντολή περί κατάργησης του μνημονίου.

Προσέθεσε δε πως τα αρνητικά που θα μπορούσαν να προέλθουν από ένα Grexit ήδη επιβάλλονται εντός του ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα