«Το πρόβλημα της Ε.Ε. δεν είναι η Ελλάδα»

Τις δικές του προβλέψεις κατέθεσε ο Τζορτζ Σόρος  για τις εξελίξεις στην Ευρώπη. Ο  δισεκατομμυριούχος μεγαλοεπενδυτής, αναφερόμενος και στις επικείμενες εκλογές στη χώρα μας, υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα δεν αποτελεί το μεγάλο κίνδυνο για την Ε.Ε.» αλλά όπως είπε «η κρίση στις σχέσεις με τη Ρωσία, λόγω της Ουκρανίας, αποτελεί την μεγάλη απειλή για την ευρωπαϊκή οικονομία.».

Ο μεγιστάνας, σε συνέντευξή του στους  «Financial Times» την οποία μεταδίδει το Bloomberg, θεωρεί πως για άλλη μια φορά οι μεγάλοι ηγέτες της ηπείρου βλέπουν το δέντρο και χάνουν το δάσος.

Ο Τζορτζ Σόρος κατηγόρησε τους Ευρωπαίους ηγέτες πως χειρίζονται την Ουκρανία σαν να πρόκειται απλά για μια “άλλη χώρα” σε όρους αναγκών χρηματοπιστωτικής βοήθειας, ενώ θα έπρεπε να συνειδητοποιήσουν πως η κρίση στο ανατολικό μπλοκ αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για την οικονομία της Ευρώπης, ακόμα και για την επιβίωση της ΕΕ σε σχέση με τις εκλογές στην Ελλάδα.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι κυρώσεις κατά της Μόσχας έχουν πολύ βαθύτερες συνέπειες ακόμα και από αυτές που οι ηγέτες της Δύσης μπορούν να φανταστούν κυρίως λόγω της κατάρρευσης της τιμής του πετρελαίου, ενώ πρόσθεσε πως δεν θα αποτελούσε έκπληξη μια χρεοκοπία της Ρωσίας.

“Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας ενισχύουν τις αποπληθωριστικές και υφεσιακές πιέσεις που υπήρχαν ήδη στην Ευρώπη αλλά πλέον αποτελούν πραγματικότητα”, σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Soros, ενώ πρόσθεσε “Μια χρεοκοπία θα ήταν τεράστιο πλήγμα για τις ευρωπαϊκές τράπεζες με έκθεση στη Ρωσία”.

Επίσης ο κ. υπογράμμισε πως η χρηματοπιστωτική κρίση της Ρωσίας συνιστά μια στρατηγική αλλά και οικονομική απειλή για την Ευρώπη, με την πολιτική της Μόσχας να γίνεται ακόμα πιο επιθετικά εθνικιστική καθώς η οικονομία επιδεινώνεται.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα