Το πρώτο σόου του Μαραντόνα

 

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα έχει κερδίσει ήδη την αθανασία ως ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που πέρασαν ποτέ από τα γήπεδα. Η σημερινή ημερομηνία (20/10) είναι ιστορική για τον Αργεντίνο σούπερ σταρ του παρελθόντος, καθώς πριν από ακριβώς 40 χρόνια πραγματοποίησε την πρώτη επαγγελματική του εμφάνιση.

Ήταν 20 Οκτωβρίου 1976 όταν ένα 15χρονο αμούστακο παιδί με φουντωτά μαλλιά από το Λανούς έπαιρνε το “βάπτισμα του πυρός” στην κορυφαία κατηγορία της Αργεντινής, μπαίνοντας ως αλλαγή στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους (έπαιρνε τη θέση του Ρουμπέν Τζακομπέτι) για λογαριασμό της Αρχεντίνος Τζούνιορς απέναντι στην Ταγέρες ντε Κόρντομπα.

Μπορεί το αποτέλεσμα να ήταν άσχημο για την Αρχεντίνος Τζούνιορς αφού γνώρισε την ήττα με 1-0 όμως ο Μαραντόνα δικαίωσε τον προπονητή του που τον έριξε στα βαθιά σε τόσο νεαρή ηλικία αφού είχε καλή απόδοση και μάλιστα σε μία από τις πρώτες επαφές του με τη μπάλα έκανε και μία φοβερή “ποδιά” στον Χουάν Ντομίνγκ Καμπρέρα.

«Εκείνη την ημέρα αισθάνθηκα πως κρατούσα τον ουρανό στα χέρια μου», δήλωσε μετά το παιχνίδι ο κατά πολλούς κορυφαίος παίκτης όλων των εποχών. Για την ιστορία το πρώτο του επίσημο γκολ στην Primera Division ήρθε λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 14 Νοεμβρίου 1976 (περίπου δύο εβδομάδες αφότου έκλεισε τα 16 του χρόνια) με αντίπαλο της Αρχεντίνος Τζούνιορς την Μαρπλατένσε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα