Το Σκοπιανό (και το ΔΝΤ) πάει Νταβός

Συνάντηση με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος θα βρεθεί και με την Κριστίν Λαγκάρντ

Στο Νταβός θα παιχτεί το επόμενο επεισόδιο για το Μακεδονικό μιας και στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον σκοπιανό πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ.

Η συνάντηση αυτή χαρακτηρίζεται πολύ σημαντική και από τις δύο πλευρές ειδικά μετά και την εξέλιξη της Κυριακής με το άκρως επιτυχημένο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Επιπλέον ο Αλέξης Τσίπρας εκτιμάται πως θα θέσει στον ομόλογό του το θέμα του Συντάγματος της γείτονος χώρας. Όπως εξηγούν κυβερνητικοί παράγοντες, «η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών επιθυμεί μια λύση που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα της χώρας και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια, απέναντι στους αλυτρωτισμούς και τους εθνικισμούς. Και τη λύση αυτή υπηρετεί η σημερινή κυβέρνηση, με αίσθημα εθνικής ευθύνης, χωρίς να υποκύπτει σε μικροκομματικούς υπολογισμούς, φραστικούς εξτρεμισμούς και εθνικιστικές κορώνες».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός εκτιμάται πως θα έχει και άλλες επαφές, όπως με τον επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί. Η συνάντηση που θα ξεχωρίσει είναι αυτή με την διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστιν Λαγκάρντ μιας και το επόμενο διάστημα εκτός της τέταρτης αξιολόγησης, θα τεθεί και το θέμα του χρέους. Άλλωστε από το ΔΝΤ περνάει και ο δρόμος της καθαρής εξόδου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα