“Το σύστημα «ΑΡΤΕΜΙΣ» διαψεύδει τον Τσίπρα”

Bολές στην κυβέρνηση εκτόξευσε ο Γιάννης Βρούτσης για την αδήλωτη εργασία και τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή.

Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Ν.Δ., έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Τα στοιχεία από το σύστημα “ΑΡΤΕΜΙΣ”, εκθέτουν την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, καθώς επιβεβαιώνουν την αδράνεια και την απουσία πολιτικών για την αδήλωτη εργασία. Ταυτόχρονα, όμως, διαψεύδουν τα όσα είπε πρόσφατα ο κ. Τσίπρας στη Βουλή για το θέμα αυτό».

«Ύστερα από τρία χρόνια απραξίας και συνειδητής παραπληροφόρησης, το Υπουργείο Εργασίας αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία του συστήματος “ΑΡΤΕΜΙΣ” για την καταγραφή της αδήλωτης εργασίας.

Σύμφωνα με αυτά, το Φεβρουάριο του 2013 η αδήλωτη εργασία ήταν στο 40,47%, ενώ τον Αύγουστο του 2014 υποχώρησε στο 12%! Δηλαδή, μέσα σε μόλις δυο χρόνια, με μια δέσμη συνεκτικών, διαρθρωτικών αλλαγών και παρεμβάσεων και με στοχευμένες πολιτικές, επιτεύχθηκε εντυπωσιακή μείωση της κατά 28,47%!!!

Έκτοτε, στα επόμενα 3 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το ποσοστό της αδήλωτης εργασίας μειώθηκε μόλις κατά 1,7%!

Τα στοιχεία αυτά εκθέτουν την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, καθώς επιβεβαιώνουν την αδράνεια και την απουσία πολιτικών για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας. Ταυτόχρονα, όμως, διαψεύδουν τα όσα είπε πρόσφατα ο κ. Τσίπρας στη Βουλή για το θέμα αυτό.

Υπενθυμίζεται, ότι το σύστημα “ΑΡΤΕΜΙΣ” δημιουργήθηκε το 2013, με σκοπό την παρακολούθηση και τη συστηματική καταγραφή της αδήλωτης εργασίας σε μηνιαία βάση δίνοντας έμφαση στους κλάδους που παρουσιάζουν υψηλή παραβατικότητα. Δυστυχώς, από την 1/1/2015, η δημοσιοποίηση των εν λόγω στοιχείων διακόπηκε χωρίς να δοθεί καμία εξήγηση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα