«Το τέταρτο μνημόνιο ξεκινά τον Αύγουστο»

«Η κυβέρνηση τρέχει να κλείσει άρον – άρον την αξιολόγηση των πλειστηριασμών, έχοντας ήδη υπογράψει το τέταρτο μνημόνιο, που αρχίζει τον Αύγουστο, χωρίς χρηματοδότηση και ενώ η οικονομία συνεχίζει να σέρνεται».

Με δηλώσεις, όπως αυτή της Μαρίας Σπυράκη, η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί να αποδομήσει το κυβερνητικό success story ότι τον Αύγουστο τελειώνει η μνημονιακή περίοδος της Ελλάδας. Με αφορμή το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ τονίζει ότι «η κυβέρνηση τρέχει να κλείσει άρον – άρον την αξιολόγηση των πλειστηριασμών, έχοντας ήδη υπογράψει το τέταρτο μνημόνιο, που αρχίζει τον Αύγουστο, χωρίς χρηματοδότηση και ενώ η οικονομία συνεχίζει να σέρνεται».

Παράλληλα στέκεται και στους πλειστηριασμούς, λέγοντας ότι «τώρα, το τίμημα είναι οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας, την οποία η Νέα Δημοκρατία είχε προστατεύσει μέχρι του ποσού των 200.000 ευρώ». «Είναι προφανές ότι η χώρα χρειάζεται το ταχύτερο πολιτική αλλαγή», προσθέτει, ενώ στη συνέχεια αναφερόμενη εκ νέου στο επίμαχο θέμα της πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία τονίζει ότι «εδώ και 5 μέρες, ο κ. Τσίπρας παραμένει σιωπηλός μπροστά στις αποκαλύψεις ότι ο κ. Καμμένος κατέθεσε στη Βουλή μη γνήσια έγγραφα για το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται».

«Από χθες προκύπτει, ως ενδεχόμενο, πολεμικό υλικό της Ελλάδος να έχει φτάσει παρανόμως στη Συρία και ίσως στα χέρια τρομοκρατών», είπε ακόμα η κ. Σπυράκη, και κάλεσε τον πρωθυπουργό, να απαντήσει τονίζοντας ότι «έχει υποχρέωση να δώσει σήμερα κιόλας εξηγήσεις».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα