Το… τρέχει ο Τσίπρας!

H επίσπευση των ενεργειών που αφορούν στην εκπόνηση των σχετικών μελετών που θα καθορίσουν τις απαιτούμενες τροποποιήσεις στο Ρυθμιστικό Σχέδιο «Νέα Αθήνα», αλλά και η απαιτούμενη νομοθετική πρωτοβουλία της πολιτείας, αποφασίστηκαν στη διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (19/4) παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Ταυτόχρονα, αποφασίστηκε την επόμενη βδομάδα να συγκροτηθεί επιτελική ομάδα από εκπροσώπους των συναρμόδιων Υπουργείων, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων και του Παναθηναϊκού που θα συντονίζει και θα παρακολουθεί την εκτέλεση του έργου, μιας και η εντολή του πρωθυπουργού της χώρας ήταν να «τρέξουν» τα θέματα με τον καλύτερο δυνατό συντονισμό.

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, τον αναπληρωτή υπουργό, Σωκράτη Φάμελο, και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη και συζήτησαν τα βήματα ενεργειών για την υλοποίηση του σχεδίου για τη «Νέα Αθήνα» με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την περιβαλλοντική αναβάθμιση στην πρωτεύουσα.

Ως γνωστόν, η κυβέρνηση σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και την Περιφέρεια Αττικής επεξεργάζεται την κατάθεση συνολικού σχεδίου που περιλαμβάνει πέντε αναπλάσεις: Την ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου και του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας, τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή, την ανάπλαση της περιοχής της Λεωφόρου Αλεξάνδρας όπου βρίσκεται και το γήπεδο «Απ. Νικολαΐδης» του Παναθηναϊκού, την αναβάθμιση της περιοχής του Βοτανικού στον Ελαιώνα και τη χωροθέτηση και κατασκευή νέου γηπέδου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα