Το φαβορί για το 13ο και η ατολμία της «Κυρίας»

 

Ποια μπορεί να είναι η επόμενη μέρα των δύο φιναλίστ του φετινού Champions League; Για τη νικήτρια ομάδα ο δρόμος πρέπει να είναι (σχεδόν) πάντα ο ίδιος. Και όταν έχουμε να κάνουμε με ένα σύλλογο που έχει κατακτήσει τρεις φορές το τρόπαιο την τελευταία τετραετία, τότε γιατί να αλλάξει προσανατολισμό ή πυξίδα;

Στη Γιουβέντους, όμως, την ομάδα που έφτασε δύο φορές την τελευταία τριετία στον τελικό και δεν μπόρεσε να χτυπήσει στα ίσια την ανώτερη Μπάρτσα το 2015 και την απαστράπτουσα Ρεάλ το Σάββατο, κάτι πρέπει να αλλάξει. Όχι δραματικά, καθώς μιλάμε για το απόλυτο αφεντικό την Ιταλία την τελευταία εξαετία, αλλά σίγουρα επιβάλλονται κάποιες αλλαγές αν θέλει ο συγκεκριμένος σύλλογος να κυριαρχεί απόλυτα και στην Ευρώπη.

Οι ισορροπίες είναι λεπτές, βέβαια. Όταν έχεις δημιουργήσει ένα κλαμπ που χάνει μόνο από μεγαθήρια, πρέπει οι μεταβολές που θα γίνουν στη ψυχοσύνθεση του συλλόγου να είναι προσεκτικές, για να μη σε πάνε πίσω. Η Γιούβε μπορεί και φτάνει ψηλά έτσι όπως είναι, αλλά πρέπει να προστατέψει το έμβλημά της για να μη ταυτιστεί με την έννοια του Loser. Πλέον, για τη JUVENTUS θα είναι αποτυχία όχι μόνο αν δεν ξαναφτάσει στον τελικό, αλλά κι αν φτάσει και δεν μπορέσει πάλι να το πάρει. Ναι, η Μπάρτσα και η Ρεάλ, είναι άλλου επιπέδου ομάδες και το ιταλικό ποδόσφαιρο είναι πεσμένο. Αλλά το τιτάνιο ποδοσφαιρικό κλαμπ που λέγεται Γιουβέντους πρέπει στους επόμενους δέκα τελικούς που θα φτάσει να μην περιοριστεί πάλι σε δύο κατακτήσεις!

Στη Μαδρίτη, και να ήθελαν, δεν μπορούν να προβληματιστούν! Τι να τους προβληματίσει; Ακόμη και τα παλικάρια που έρχονται από τα κάτω, βλέπεις πως σε ένα-δύο χρόνια γίνονται παικταράδες, όπως ο Ίσκο και Κασεμίρο, που έπαιζαν λες και έχουν αγωνιστεί σε δεκάδες τελικούς. Αυτός ο σύλλογος έκανε και πάλι δικό του τον θεσμό, τον οποίο στην ουσία… ίδρυσε εκεί στα τέλη της δεκαετίας του ’50. Μετά τα έξι πρώτα Πρωταθλητριών, άργησε να πάρει τα επόμενα έξι, ωστόσο όλα δείχνουν πως τα… επόμενα έξι θα τα πάρει συντομότερα. Για να λέμε την αλήθεια, το 13ο μάλλον θα το πάρει του χρόνου.

Ναι, πλέον η Ρεάλ είναι φαβορί και για το επόμενο Champions League. Κανένας κορεσμός, καμία υπαναχώρηση. Δεν λυπάται κανέναν αυτό το κλαμπ. Είναι εκτός συναγωνισμού. Η Ρεάλ Μαδρίτης και οι άλλοι…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα