Το φονικό δίδυμο Αραούχο-Λιβάγια οδήγησε ξανά την ΑΕΚ (3-1 τον ΠΑΣ) στην κορυφή

Δεν δόθηκε πέναλτι στον ΠΑΣ

Δεν σταματάει πουθενά το δίδυμο Λιβάγια – Αραούχο που με τις μαεστρικές του ικανότητες οδήγησε την ΑΕΚ σε νίκη 3-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα στο Ολυμπιακό στάδιο, πατώντας ξανά στην κορυφή.

Το φονικό ντουέτο ήταν… όλα τα λεφτά για την Ένωση, με τον Κροάτη να πετυχαίνει ένα «προσωπικό» γκολ για να ανοίξει το σκορ και να φτιάχνει άλλο ένα και τον Αργεντινό να πετυχαίνει δύο τέρματα, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα.

Η ομάδα των Ιωαννίνων αποδείχθηκε… σκληρό καρύδι, καθώς κατάφερε με την έναρξη του δεύτερου μέρους να «παγώσει» το ΟΑΚΑ με ένα πανέμορφο γκολ του Γαρουφαλιά, που έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Όμως, η ΑΕΚ κατάφερε να απαντήσει πολύ γρήγορα, καθώς ο Λιβάγια, που είχε ανοίξει το σκορ, έκανε εξαιρετική ασίστ στον Αραούχο, που έδωσε εκ νέου στην -με πολλά νεκρά διαστήματα στην απόδοσή της- ΑΕΚ το προβάδισμα, ενώ ο «Τσίνο» με κεφαλιά ήταν και αυτός που διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Η ΑΕΚ ήταν αυτή που πήρε από την αρχή την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε να… φτιάξει παιχνίδι, όμως η πρώτη μεγάλη στιγμή του αγώνα ήταν για τον ΠΑΣ. Στο 11′ οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν μια αντεπίθεση και από λάθος διώξιμο βγήκε άκρως επικίνδυνη κάθετη μπαλιά για τον Μπετρά, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από δεξιά, προσπάθησε να περάσει τον Τσιντώτα που έπεσε για να τον κόψει και ο παίκτης των Ιωαννίνων ζήτησε πέναλτι, δικαίως αφού η επαφή ήταν ορατή δια γυμνού οφθαλμού.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα. Ο Λιβάγια υποδέχθηκε μια μπαλιά αρκετά έξω από την περιοχή, προχώρησε, με κάποιες προσποιήσεις δημιούργησε χώρο και με ένα εξαιρετικό σουτ έκανε το 1-0. Στο 17′ οι Κιτρινόμαυροι είχαν νέα ευκαιρία, όταν ο Λόπες συνεργάστηκε με τον Μασούτ μέσα στην περιοχή, έκανε ένα γυριστό σουτ, αλλά ο ο Γιαννίκογλου έπεσε και μπλόκαρε στη γωνία του. Στο 30′ ο Αραούχο δοκίμασε ένα σουτ στα όρια της περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά άουτ.

Την ίδια τύχη είχε και μια κεφαλιά του Μπερτά δύο λεπτά αργότερα. Στο 38′, ο Αραούχο πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και με εντυπωσιακό τακουνάκι βρήκε τον Κονέ, εκείνος όμως έχασε το κοντρόλ λίγο πριν βγει τετ α τετ. Αυτή ήταν ουσιαστικά και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους, με τις δύο ομάδες να επιστρέφουν στα αποδυτήρια με το 1-0.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον ΠΑΣ Γιάννινα να βρίσκει πολύ νωρίς τον τρόπο για να επιστρέψει στο ματς, με ένα εντυπωσιακό γκολ. Μόλις στο 47′, έπειτα από μια σέντρα και απομάκρυνση του Λαμπρόπουλου, ο Γαρουφαλιάς έπιασε ένα «ξερό» μακρινό σουτ, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Τσιντώτα για το 1-1. Ωστόσο, η απάντηση της ΑΕΚ ήταν άμεση, καθώς έξι λεπτά αργότερα ο Λιβάγια έκανε εξαιρετική κάθετη στον Αραούχο και αυτός με άψογο πλασέ νίκησε τον Γιαννίκογλου, δίνοντας και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του (2-1).

Στο 61′ άλλαξαν και οι αριθμητικές ισορροπίες του ματς, καθώς ο Σκόνδρας αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ από πίσω στον Μασούντ, με τον ΠΑΣ να συνεχίζει στο ματς με δέκα παίκτες. Στο 65′ ο Μπακασέτας δοκίμασε ένα μακρινό σουτ, όμως η μπάλα έφυγε αρκετά έξω. Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Χριστοδουλόπουλου να κάνει ένα σουτ εκτός περιοχής, αλλά ο Γιαννίκογλου μπλόκαρε. Στο 75′ ο Κονέ έκανε ωραία κάθετη στον Χριστοδουλόπουλο, που έμπαινε στην περιοχή, όμως ο τελευταίος δεν κατάφερε να κάνει καλά το κοντρόλ.

Στο 80′ ο Σολτάνι έπιασε μια κεφαλιά από καλή θέση μέσα στην περιοχή, όμως έστειλε τη μπάλα άουτ. Ένα λεπτό μετά ο Χριστοδουλόπουλος συνδυάστηκε ωραία με τον Αραούχο, όμως στη δεύτερη φορά που προσπάθησε να του γυρίσει τη μπάλα, πρόλαβαν να κόψουν οι αμυντικοί προ του τέρματος. Ωστόσο, ο Αργεντινός πέτυχε τελικά και δεύτερο γκολ, στο 89′. Ο Γκάλο έκανε τη σέντρα από δεξιά, κι αυτός με κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής έγραψε το τελικό το 3-1.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Λόπες (67′ Χριστοδουλόπουλος), Μοράν, Κονέ, Μασούντ (63′ Μπακασέτας), Λιβάγια (90′ Αϊντάρεβιτς), Αραούχο.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Γιαννίκογλου, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Γιάκος (71′ Μανθάτης), Μιχαήλ, Αποστολόπουλος, Σκόνδρας, Μπετρά (71′ Σολτάνι), Βιντάλ (89′ Καρανίκας), Γαρουφαλιάς, Κόντε.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα