Το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα της Μπαρτσελόνα με τη Νατζίν από τη Συρία

Στις 2 Σεπτεμβρίου 2015, στα παράλια της Σμύρνης, ένα κορίτσι με εγκεφαλική παράλυση η Νατζίν Μουσταφά, σε ηλικία 16 ετών τότε, ανέβαινε με το αναπηρικό του καροτσάκι σε μια μικρή βάρκα και ξεκινούσε ένα ταξίδι έξι χιλιάδων χιλιομέτρων προς την ελευθερία, μακριά από τον τρόμο και την βαρβαρότητα που επικρατούσε στην γενέτειρά της, το Χαλέπι.

Η ιστορία της, η οποία καταγράφεται στο βιβλίο «Νατζίν», την μετέτρεψε σε σύμβολο της ικανότητας του ανθρώπου να καταρρίπτει όλα τα πιθανά και απίθανα εμπόδια.

Η νεαρή Σύρια λατρεύει την Μπαρτσελόνα. Παρά το πρόβλημά της, μιλάει τέσσερις γλώσσες (!) και είναι… εγκυκλοπαίδεια σε ότι αφορά την Μπάρτσα. Η Νατζίν είχε ένα όνειρο: Να γνωρίσει τα ινδάλματά της, τον Λιονέλ Μέσι και τους υπόλοιπους παίκτες.

Και ο σύλλογος, σε συνεργασία με το Ίδρυμά του, έκανε το όνειρό της πραγματικότητα. Ο Μάνου, οδηγός της πρώτης ομάδας, μετέβη έως την Κολωνία και την έφερε στην Βαρκελώνη. Η Νατζίν ενέπνευσε την χριστουγεννιάτικη καμπάνια του συλλόγου, η οποία παρουσιάστηκε στην αίθουσα «Auditori 1899», με την παρουσία του προέδρου Τζουσέπ Μαρία Μπαρτομέου, της γενικής διευθύντριας του Ιδρύματος Μπάρτσα, Μαρία Βαγές και της ίδιας της Νατζίν.

«Πέρα από μια εικόνα, χρειάζονταν μια ιστορία ζωής για έναν άνθρωπο που αξίζει να πραγματοποιηθούν τα όνειρά του» τόνισε ο Μπαρτομέου, προσθέτοντας πως «είναι ένας διαφορετικός τρόπος να ευχηθούμε καλές γιορτές σε όλο τον κόσμο».

Η Νατζίν, περιέγραψε τον εαυτό της ως εξής: «Η Νατζίν Μουσταφά είναι μια απλή κοπέλα που ονειρεύεται όπως οποιοσδήποτε άλλος άνθρωπος. Είναι μια τεράστια φαν της Μπαρτσελόνα που πέρασε πολλές δύσκολες στιγμές στην ζωή και δεν πιστεύει ότι βρίσκεται εδώ. Κάποιες φορές σκέφτηκα ότι το μέλλον ήταν πολύ σκοτεινό, αλλά πολλές από αυτές τις δύσκολες στιγμές, με βοήθησε να τις ξεπεράσω το ότι είμαι μεγάλη φαν της Μπάρτσα. Νιώθω μέρος αυτής της οικογένειας, των εκατομμυρίων φίλων που η Μπαρτσελόνα έχει στον κόσμο».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα