Το όνειρο ξεκινάει με εκσκαφές!

Είναι αλήθεια λοιπόν, όσο… ψέμα κι αν ακούγεται. Η ΠΑΕ διαβεβαιώνει πως παραδίδει εντός ωρών το φάκελο των… χιλιάδων υπογραφών περί του γηπέδου και της υπογειοποίησης  και περιμένει τη μία και τελευταία του ΥΠΑΠΕΝ, του Γιώργου Σταθάκη, που έμελε να είναι αυτός ο κυβερνητικός παράγοντας που θα «σφυρίξει» δια της τζίφρας του την έναρξη των εργασιών!

Σε δύο εβδομάδες, λοιπόν, οι πρώτες μπουλντόζες θα μαρσάρουν και θα ξεκινήσουν τις εκσκαφές, το πρώτο στάδιο των εργασιών που δεν θα κρατήσει πάνω από μήνα και θα συνοδευτεί από τα απαραίτητα έργα αντιστήριξης. Να σημειώσουμε πως ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες γεωτρήσεις για μετρήσεις για να διαπιστωθούν οι αντοχές των «ιερών» χωμάτων.

Θυμίζουμε πως το έργο κοστολογείται μεταξύ 65-70 εκατομμυρίων ευρώ και το γήπεδο θα παραδοθεί 18 μήνες μετά την έναρξη των εργασιών. Η ΑΕΚ θα μπει σε αυτό καλώς εχόντων τη σεζόν 2018-19, αλλά μετά το Φλεβάρη του 2019.

Η χρηματοδότηση προβλέπεται ως εξής: Εγγυημένα 20.000.000 ευρώ από την Περιφέρεια. Περί των 10.000.000 ευρώ από μέρισμα των εισιτηρίων και των διαρκείας από το 2013 και έπειτα και από εισφορές φίλων και συνεργατών της ΠΑΕ και της «Δικέφαλος 1924». Περί των 5.000.000 ευρώ από τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Περί των 10-15 εκατομμυρίων ευρώ από το βασικό χορηγό του γηπέδου και από μικρότερους χορηγούς. Δάνειο για το υπόλοιπο ποσό.

 

Τέλος, η χωρητικότητα του γηπέδου σύμφωνα με πληροφορίες θα κυμαίνεται μεταξύ 28.000 – 32.000 θέσεων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα